LimburgActueel.beRonde van Limburg met Philip Gilbert?

Door Rony Maes - 15 mei 2017 - 0000 - Sport

In de gebouwen van Flanders Bike Valley in Beringen werd onlangs de zesde editie van de Vaillant Ronde van Limburg en de derde editie van de SKODA Group Delorge GP Tim Wellens voorgesteld. De Ronde van Limburg krijgt een dit jaar een nieuw parcours en een Rondedorp vertelt een ambitieuze organisator Geert Smets van SMB Organisation aan LimburgActueel.

Ronde van Limburg met Philip Gilbert?
Foto: R.Maes

Voor de voorstelling van de lanceringsavond van Limburg Koerst was veel volk komen opdagen. De zesde Ronde van Limburg kreeg er uiteraard de meeste aandacht. Zo wist Sporttechnisch directeur Mark Vandereyt te vertellen dat in de wedstrijd 200 km moet gefietst worden en dat 2.000 hoogtemeters moeten bedwongen worden. Nieuw is ook dat Borgloon het eerste Rondedorp uit de geschiedenis van de Ronde van Limburg wordt. Een fiere burgemeester Danny Deneuker wist hiermee 40 km Ronde naar zijn stad te halen.

Start en Aankomst zijn voor de zesde keer in Tongeren vulde schepen van sport Gerard Stassen aan. De oudste stad van België ziet het wieler evenement kaderen in de City Marketing campagne waarin de wielersport al enkele jaren een centrale plaats inneemt. Nieuw dit jaar is de wedstrijd voor de sprintkoning, die zich richt tot de jongeren. Dit zijn korte sprintwedstrijden van ongeveer 1 km.

Organisator Geert Smets kondigde aan dat 14 continentale teams en 6 Pro Continentale teams hun deelname bevestigden. Verder rekent hij erop dat zijn sportieve staf er ook in zal slagen om nationaal kampioen Philip Gilbert naar de Ronde te halen. De veldrittoppers Mathieu van der Poel, winnaar in 2014 en Wout Van Aert zijn alvast wel van de partij.

De Vaillant Ronde van Limburg wordt dit jaar gereden op zondag 11 juni. De officieuze start van de karavaan wordt omstreeks 12u30 gegeven op de Grote markt van Tongeren. De aankomststreep ligt op de Eeuwfeestwal. Rond 17 uur weten we wie Kenny Dehaes, de vorige winnaar voor Tom Boonen, opvolgt. De renners zullen in totaal vijf keer passeren, met in volle finale drie lokale ronden van elf kilometer.

In een tweede deel van de avond werd ook vooruit geblikt op de ‘SKODA Group Delorge GP Tim Wellens’. Deze midzomerkoers in hartje Sint-Truiden is dit jaar al toe aan haar derde editie. Rekening houdend met de kalender van Tim Wellens zal deze avondwedstrijd dit jaar op maandag 31 juli plaatsvinden.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139