LimburgActueel.beEuropees kwaliteitslabel voor Theater op de Markt

Door Redactie - 15 mei 2017 - 3500 - Cultuur

Theater op de Markt mag voor de periode 2017-2018 opnieuw het EFFE-kwaliteitslabel van Europa dragen. Dankzij dit label wordt het festival opgenomen in een brede communicatie- en marketingcampagne die zal leiden tot een nog grotere Europese uitstraling. Lees er vandaag meer over bij LimburgActueel.

Europees kwaliteitslabel voor Theater op de Markt
Foto: R.ReyndersHet Europese EFFE-kwaliteitslabel voor festivals (Europe for Festivals, Festivals for Europe) staat garant voor een hoge artistieke kwaliteit en een grote impact op het lokale, nationale en internationale niveau. De internationale jury beoordeelde Theater op de Markt als volgt: “Waarschijnlijk het beste circus- en straattheaterfestival, stevig verankerd in de lokale gemeenschap en heel toegankelijk voor uiteenlopende doelgroepen. Met sterke internationale productionele samenwerkingen, links met Europese netwerken en een indrukwekkend residentieprogramma.”

EFFE - Europe for Festivals, Festivals for Europe – is een project dat de grote Europese kunstenfestivals meer visibiliteit en uitstraling wil bezorgen. De European Festivals Association (EFA) wil met dit project de aandacht vestigen op de creativiteit en diversiteit van het kunstenveld in Europa. Het publiek heeft via een centrale website toegang tot de meest recente festivalinformatie van honderden Europese festivals die het EFFE-label mogen dragen.

Draagvlak voor circuskunsten
Nog meer nieuws vanuit Europa: de Europese Commissie kondigde pas aan dat het Europese netwerk Circostrada opnieuw kan rekenen op ondersteuning. Dit netwerk, waarvan Theater op de Markt een actief lid is sinds jaren, verenigt tientallen circusfestivals uit Europa. De ondersteuning loopt van september 2017 tot augustus 2021. Circostrada focust op informatie-uitwisseling, onderzoek, dataverzameling en belangenbehartiging binnen het veld van circus en straattheater.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139