LimburgActueel.beLimburgse export van diensten en handel boomt

Door Redactie - 12 mei 2017 - 0000 - Economie

Voka – KvK Limburg heeft de exportprestaties van Limburg en Vlaanderen naast mekaar gezet. En wat blijkt? Over de afgelopen jaren heeft Limburg een veel grotere groei (45%) gekend dan Vlaanderen (10%). Daardoor heeft onze provincie al een kleine stap genomen, maar de achterstand met Vlaanderen is nog groot. Vooral de dienstverleners en handelaars vinden hun weg naar het buitenland, maar de industrie blijft de grootste exporteur. Lees er vandaag meer over bij LimburgActueel.

Limburgse export van diensten en handel boomtDe FOD Economie publiceert ieder jaar een overzicht van de Belgische export op basis van de btw-aangiften. Voka Limburg heeft deze cijfers verwerkt om zo ook een provinciaal overzicht te creëren voor de afgelopen zes jaren. Bovendien kunnen we in de cijfers ook vier sectoren onderscheiden, met name bouw, diensten, industrie en handel.

"Als we de btw-aangiften van de voorbije zes jaren bekijken, met 2010 als startpunt, dan heeft Limburg een veel sterkere groei gekend dan Vlaanderen. In 2016 was de Limburgse export 45,48 procent meer waard ten opzichte van 6 jaar geleden. De Vlaamse export kende over die periode een toename met 10,04 procent", vertelt gedelegeerd bestuurder Johann Leten.

De afgelopen jaren werd steeds een groei genoteerd, met uitzondering van 2016 (-2,13%). Deze laatste terugval is in lijn met de daling (-2,75%) van het aantal certificaten van oorsprong afgegeven door Voka Limburg. Deze documenten zijn nodig om de oorsprong van goederen aan te duiden en worden vooral gebruikt voor export buiten de EU.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139