LimburgActueel.beWat als... jij burgemeester zou zijn van je eigen gemeente?

Door Redactie - 10 mei 2017 - 0000 - Actueel

Vanaf vandaag kunnen alle Limburgers hun ei over gemeentelijk beleid kwijt op iedereenburgemeester.be, een inspraakinitiatief van beweging.net. "We vragen uitdrukkelijk aan alle Limburgers om hun ideeën voor hun gemeente te posten. Jong, oud en van welke overtuiging dan ook", zegt secretaris Carien Neven. "Doordat iedereen ideeën kan inbrengen en mee discussiëren over geposte voorstellen, kunnen zelfs de sterkste ideeën nog sterker worden." Lees er meer over bij LimburgActueel.

Wat als... jij burgemeester zou zijn van je eigen gemeente?
Foto: PixabayHet opzet is heel eenvoudig: beweging.net creëerde voor elke Limburgse gemeente een digitaal platform. Bezoekers kunnen hun idee posten, dat slechts hoeft te bestaan uit een titel en een korte toelichting. Maar wie wil, kan ook een foto toevoegen. Zo wordt een idee concreet en herkenbaar. "Bij een idee over de winkelstraat in een gemeente, kan de foto van de bewuste winkelstraat komen. Of bij een idee rond verkeersveiligheid, een foto van het gevaarlijke kruispunt waar het idee over gaat", licht projectcoördinator Brecht Beelen toe.

Sterk overleg en betrokkenheid
Waarom een platform in elke Limburgse gemeente? "Inspraak en participatie zit in onze genen bij beweging.net en partnerorganisaties, wij zijn altijd voorstander van sterk overleg en betrokkenheid. Daarom willen we zoveel mogelijk verenigingen en inwoners betrekken bij het beleid in de gemeente, want iedereen heeft wel ideeën over de toekomst of over wat beter kan."

"De IedereenBurgemeester-platformen zijn een uitbreiding van wat we nu doen. Vandaag organiseren we al heel wat overleg en inspraak. Die lijn trekken we nu online door." Beweging.net wil daarmee ook meer en andere mensen bereiken. "Ideeën vanop bestaande overlegplatformen en vergaderingen zullen we posten op de platformen, zodat ze daar verder leven en ook andere verenigingen en mensen er mee over kunnen denken. We willen echte dialoog in de gemeenten op gang trekken, waarbij iedereen meedenkt."

Beleidsaanbevelingen formuleren
Wat gebeurt met de ideeën? "Dat hangt af van de dynamiek in de gemeente, we hopen op resultaten die we nu nog niet kunnen voorspellen. We willen graag dat verenigingen, inwoners en groepen in de gemeente ermee aan de slag gaan. Het zou mooi zijn als mensen elkaar vinden rond een idee en concreet aan de slag gaan. De bewegingspunten van beweging.net zelf zullen alvast in 2018 ook met de gemeentelijke ideeën aan de slag gaan om beleidsaanbevelingen te formuleren voor de kandidaten bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en de nieuwe bestuursploeg."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139