LimburgActueel.be"Limburgse bedrijven laten potentieel van jobstudenten onderbenut"

Door Redactie - 10 mei 2017 - 0000 - Economie

Hoewel de meeste studenten vandaag hun studentenjob nog steeds niet kiezen in functie van hun studies, wil -volgens onderzoek van Randstad in 2016- toch 33 procent van de studenten na de studies aan de slag bij de werkgever die hen als jobstudent aan het werk zette. Studentenjobs zijn voor bedrijven dan ook hét kanaal bij uitstek om toekomstige werknemers aan te trekken, te evalueren en een duurzame relatie met hen op te bouwen. "Nog niet zo lang geleden kwam nochthans in het nieuws dat één Limburgse kmo op drie zijn vacatures niet ingevuld krijgt. Vreemd genoeg laten de meeste bedrijven het potentieel van de studenten die ze jaarlijks over de vloer krijgen onderbenut", zegt Vivian Roks van Randstad.

Foto: archiefbeeld"Ze hebben op de korte termijn extra werkkrachten nodig, waardoor ze de jobstudenten terecht beschouwen als snel inzetbare en flexibele extra mankracht. Ze doen echter veel te weinig met het potentieel dat deze studenten op lange termijn kunnen hebben voor het bedrijf."

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van ondernemingen naar hooggeschoold talent, creëerde Randstad dan ook de studierelevante bijbaan. "Dit is een studentenjob met als doel het cv te verrijken enerzijds en kennis in de ondernemingen binnen te brengen anderzijds. Deze jobs worden zowel tijdens het academiejaar, als tijdens de vakantieperiodes gedaan. Dit kan één tot drie dagen per week, of zelfs voltijds."

"Ondertussen hebben we meer dan 600 studierelevante bijbanen gecreëerd in België met uitstekende resultaten: maar liefst 84 procent van de studierelevante bijbaners kiest opnieuw voor dezelfde werkgever, wat maakt dat het een ideaal instroomkanaal van jong hooggeschoold talent naar ondernemigen is", aldus Vivian Roks.

Om de bedrijven daarrond te sensibiliseren, organiseert Randstad samen met Voka Limburg vanavond een infosessie met tal van sprekers zoals de decaan bedrijfseconomische wetenschappen van UHasselt, het opleidingshoofd bedrijfsmanagement van de UCLL en natuurlijk studenten die komen getuigen over hun ervaringen met hun studierelevante bijbaan.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139