LimburgActueel.be70 jaar basket Hasselt in een bijzondere expo gegoten

Door Rony Maes - 10 mei 2017 - 3500 - Cultuur

In aanwezigheid van Gouverneur Herman Reynders, de Hasseltse schepenen Karolien Mondelaers en Habib el Ouakili, de vier voorzitters van de bestaande Hasseltse basketbalclubs werd zopas in de sporthal Alverberg de tentoonstelling “70 jaar basket geopend. De expo kan nog tot 27 mei bezocht worden. Sofie Houben, Archief- en publieksmedewerker van de Stad Hasselt, geeft meer uitleg bij LimburgActueel.

70 jaar basket Hasselt in een bijzondere expo gegoten
Foto: R.Maes

In 1947 juicht Hasselt voor het eerst voor haar eigen basketbalclub. Enkele sportievelingen van het Atheneum en een ingeweken Luikenaar Philippe Moreaux droegen toen met trots de kleuren van Royal Excelsior op het Kolonel Dusartplein. Zeventig jaar later stellen de Stad Hasselt en de Hasseltse basketbalclubs de geschiedenis van hun sport in Hasselt voor met een unieke tentoonstelling.

Deze is het werk van de stedelijke sportdienst en zijn voormalig diensthoofd Luc Mercken en vooral van Sofie Houben, die samen met enkele studenten van Hogeschool PXL gedurende enkele maanden hieraan werkten. Ze biedt een overzicht aan de hand van fotomateriaal, vlaggetjes en trofeeën. De Hasseltse clubs die aan bod komen zijn: Koninklijke basketbalclub Orly, Hasselt BT, Hades BCC Kiewit-Hasselt en Stevoort BBC. Daarnaast is er eveneens aandacht voor het damesbasketbal in Hasselt.

De tentoonstelling in de Alverberg is gratis toegankelijk is tot 27 mei. Ze kan dagelijks behalve op zondag van 9 tot 17u00 bezocht worden. Tijdens sportmanifestaties 's avonds kan je ze ook gaan bekijken. Naar aanleiding van de tentoonstelling werd tevens een mooie brochure uitgegeven die een goed geïllustreerd overzicht geeft van de rijke geschiedenis van de Hasseltse basketbalclubs.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139