LimburgActueel.beAanleg shuttletrace op Terhills van start gegaan

Door Redactie - 10 mei 2017 - 3630 - Toerisme

Terhills NV, de dochtervennootschap van LRM die de voormalige mijnsite van Eisden omvormt tot Terhills, start met de werken aan de interne verbinding. Deze lusvormige weg van 4.2 kilometer lang zal de verschillende trekpleisters, zoals het vakantiepark, de wellness, het Terhills hotel, Connecterra en Terhills Cablepark, op de 365 ha grote Terhills site met elkaar verbinden. Eerder kondigde LRM al aan de ambitie te hebben om zelfrijdende bussen in te zetten op het tracé. Het parcours wordt zo een ideale testbaan voor autonome voertuigen.

Aanleg shuttletrace op Terhills van start gegaan
Foto: LRMTerhills NV, een dochtervennootschap van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, heeft als opdracht om de voormalige mijnsite van Eisden met haar unieke industriële erfgoed om te vormen tot een bovenregionale toeristische bestemming. Reeds in 2011 werd 219 hectare industrieterrein omgevormd tot natuur (100 ha) en recreatie (119 ha).

State-of-the-art
Het Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM) creëerde er de hoofdtoegangspoort tot het nationaal park Hoge Kempen. Het kloppend hart van de site wordt het vakantieresort dat LRM samen met Pierre & Vacances Center Parcs ontwikkelt. De sportzone kreeg met het succesvolle Terhills Cablepark een eerste invulling, het voormalige hoofdgebouw van de mijn werd omgevormd tot het Terhills hotel. Het state-of-the-art wellness complex ‘Elaïsa’ wordt nu gebouwd en een nieuwbouw voor conferenties en evenementen zal de site aantrekkelijk maken voor bedrijven. De ontwikkeling van de retailzone staat in de planning.

Fauna en flora onverstoord
Om de verschillende trekpleisters op de site op een duurzame wijze met elkaar te verbinden, wordt gestart met de aanleg van een lusvormige verbindingsweg van 4,2 kilometer lang. De verbindingsweg zal maximaal ingebed worden in het landschap om de huidige fauna en flora zo weinig mogelijk te verstoren. Zo worden er reptielenroosters voorzien en specifieke vleermuisvriendelijke verlichting. De nieuwe weg verbindt alle bezienswaardigheden tot één geïntegreerd geheel.

De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM liet eerder al weten dat ze zelfrijdende bussen wil inzetten op dit parcours. Hiervoor wordt een samenwerking opgezet met Flanders Make. De weg die volledig op privéterrein gelegen is, wordt zo één van de eerste living labs voor zelfrijdende voertuigen in België.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139