LimburgActueel.beWat denk je van: een avondje stappen in kunstig Hasselt?

Door Dominique Vreven - 09 mei 2017 - 3500 - Cultuur

Op donderdag 11 mei zetten de kunst en cultuurhuizen van Hasselt (18 tot 23u00) hun deuren opnieuw wagenwijd open voor de derde kunstennacht. Via een uitgestippeld kunstenparcours kan je door de stad flaneren en binnenstappen in gebouwen voor artistieke ontmoetingen en ingrepen, workshops, atelierbezoeken, rondleidingen, theater door het Nieuwstedelijk en eenmalige installaties. Lees er alvast meer over bij LimburgActueel.

Wat denk je van: een avondje stappen in kunstig Hasselt?
Foto: D.Vreven“De twee succesvolle edities van de vorige jaren smaakten naar meer en daarom organiseert de Stadstriënnale vzw op donderdag 11 mei een nieuwe bijzondere Kunstennacht in Hasselt”, stelt Pieter Jan Valgaeren. "Die avond kan je onder meer met een gratis shuttlebus exlusief een kijkje nemen in de ateliers van kunstenaars Herman Maes en Johan Bruninx en de kunstcreatie Vector Citie van Musketon aanschouwen”.

Japanse sferen
In het Modemuseum staan Japan en design centraal. Je kan onder meer deelnemen met kunstenaar Haru aan een stuck-on design workshop waarbij ingenieuze kleurenmotieven ontstaan of in de expo Across Japan nader kennismaken met de invloeden van gerenomeerde Japanse ontwerpers op onze westerse mode en vice versa. Jonge gidsen nemen je mee naar hun favoriete silhouetten en je kan experimentele muziek beleven in Japanse sferen. In het Stadsmus is de koetspoort van het museum de locatie voor de lichtinstallatie ION. Bier&Brood en Studio Ruwedata gingen hiervoor een artistieke samenwerking aan. Verder ontdek je kunstingrepen van Limburgse kunstenaars als Hugo Duchateau, Piet Stockmans, Luuk Gruwez en Herman Blondeel.

Partly fiction wereld
In het cultuurcentrum ontdek je de fascinerende fotowereld van Hasselaar Anton Kusters met een inkijk op vluchtige voorbijgaande momenten uit Limburg tot Japan en de intrigerende maffiawereld van de Yakuza en hun rituelen. In de Eastmen Gallery is de Duitse kunstenaar Herbert Zangs te gast, in de Alley illustrator Kristof Luyckx en zijn partly fiction wereld en in de Schiepers gallery de canadese glaskunstenares Carol Milne met de expo gebreid glas. In de Herkenrode Kazerne krijg je een voorsmaak van de grote internationale hedendaagse expo, rond Celibataire Diva’s in het teken van de Virga Jesse Feesten. In de Helabar stelt Art &Advice de Spaanse kunstenaar Josep Riera I Arago voor en s‘ avonds draait Buscemi er op de afterparty.

Voor meer informatie, tickets en het volledig programma, surf naar www.kunstennacht.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139