LimburgActueel.beFutsaltopper Hasselt-Halle Gooik kent geen winnaar

Door Rony Maes - 09 mei 2017 - 3500 - Sport

Vorig week won Gelko Hasselt de beker tegen Halle Gooik na een 3-3 eindstand en verlengingen, maar in de kompetitie en de Play Offs kennen ze geen verlengingen en dus werd de traditie van gelijke spelen ook nu verdergezet. Na een spektakelstuk werd het 3-3. LimburgActueel vroeg reacties aan coach Frank Luypaert en Sportief directeur Theo Geladi van Gelko Hasselt. Lees hier tevens het volledige wedstrijdverslag.

Futsaltopper Hasselt-Halle Gooik kent geen winnaar
Foto: H.Appeltans

De topper tussen Hasselt en Halle Gooik startte feestelijk met de overhandiging van de beker door de Hasseltse Schepenen Habib El Ouakili en Brigitte Smets. In de goed volgelopen Alverberg startte de thuisploeg sterk met al na 2 minuten een voorsprong langs Carsi op aangeven van Lolo. De thuisploeg deed in de volgende minuten de kampioen wankelen, maar de 2-0 bleef uit. Tot overmaat van ramp speelde Lahraoui in de 11de minuut in de voeten van Carrello, die het cadeau dankbaar benutte (1-1). Vlak voor rust hield diezelfde doelman zijn team schitterend overeind op een uitstekende poging van Leitao en de herneming met de kop door DÂ’Angelo.

In de tweede helft startte Halle Gooik het best en in de vierde minuut verraste Sabbabti met een ver grondschot (1-2). Gelko Hasselt reageerde echter sterk en nadat vooral Adnane een paar keren op een sterk pakkende Zaramello stootte, leek de 1-3 een feit toen Leitao in de 12de minuut op tegenaanval oog in oog met Lahraoui kwam. De Hasseltse doelman stond echter pal en in de tegenactie zorgde Adnane voor de verdiende 2-2. In de volgende minuten gingen beide teams voor de overwinning. In de voorlaatste minuut zette coach Luypaert alles op alles met Reda Dahbi als vliegende doelman en dit kende meteen succes. De kapitein scoorde vanuit een scherpe hoek (3-2).

Halle Gooik reageerde door met DÂ’Angelo als vliegende doelman te spelen. Dit leverde in eerste instantie niets op tot doelman Lahraoui de tegenaanval met de hand buiten zijn doelgebied lanceerde. De scheidsrechter floot hiervoor een vrije trap tegen, die Carello 37 seconden voor tijd benutte voor de gelijkmaker (3-3). Door het gelijkspel blijft de voorsprong van Halle-Gooik acht punten en kan de huidige Kampioen vrijdag zijn titel tegen Gelko Hasselt verlengen.

Het is dan ook jammer en een kampioen onwaardig dat na afloop enkele bezoekende supporters het toch nog nodig vonden om amok te maken in de tribune. De orde werd evenwel snel hersteld en de draconische veiligheidsmaatregelen bleken geen luxe.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139