LimburgActueel.beFinale Genk-STVV wordt realistisch

Door Rony Maes - 08 mei 2017 - 3800 - Sport

In Poule A van Play Off staat STVV na zeven speeldagen verrassend aan de leiding na een 1-0 zege tegen Standard. We vroegen reacties aan doelpuntenmaker Pieter Gerkens en Sascha Kotysch.

Finale Genk-STVV wordt realistisch
Foto: E.Vanschoonbeek

Ruim 4.000 toeschouwers woonden zaterdag de derby STVV-Standard bij. Bij STVV stond Vetokele opnieuw in de spits ten nadele van Janssens en Standardcoach José Jeunechamps diende de zieke Sa af te vervangen door Bolingi. Beide ploegen hadden hun vorige wedstrijd gewonnen: STVV 0-1 op Waasland-Beveren en Standard 3-1 tegen Union. Door de onverwachte thuisnederlaag van KV Mechelen kon STVV bovendien opnieuw aan de leiding komen.

De thuisploeg begon dus enthousiast aan de wedstrijd. Na 3 minuten stond Vetokele oog in oog met Gillet, maar de Standard doelman redde in hoekschop. Even later was Gerkens gevaarlijk van ver, maar Gillet redde opnieuw knap. De kans van Belfodil in de 10de minuut was ook fraai. Van buiten de 16 schoot de Algerijn net onder de lat. Pirard, nochtans spelend met een polsblessure, kon de bal net overtillen. Na dit sterke begin zagen de toeschouwers naast inzet van beide teams vooral slordigheden. Vlak voor rust was er nog deining toen Kotysch na een trap in het gelaat even groggy ging. Hij hield er een bloedneus aan over, maar speelde na verzorging verder.

In de tweede helft verving Legear Dossevi. Voor de Rouches mocht dit niet baten . STVV bleef de betere ploeg en toonde dit nu nog uitdrukkelijker. Na 5 minuten bereikte Gerkens De Sart, die naast schoot. Nadien kreeg Vetokele nog mogelijkheden op aangeven van Bagayoko en Bolingoli, maar hij miste net dat tikkeltje snelheid van uitvoering om te besluiten. Toch zou hij een kwartier voor tijd de voorsprong forceren. Hij kon zich doorzetten tegen Laifus, ging voorbij Gillet, maar strandde op Scholz. De bal kwam terug bij hem en nu zag hij voor de doel de vrijstaande Gerkens, die zijn zesde van deze Play offs scoorde (1-0).

Even voordien had Luyindama aan de overkant wel van ver de buitenkant van de paal getroffen. Dit was meteen ook de enige kans na de rust voor de bezoekers, want ook na de 1-0 bleef verder gevaar uit. STVV komt nu met 13 punten samen met KV Mechelen op de eerste plaats in poule A.

STVV heeft nu twee verplaatsingen voor de boeg: zaterdag om 20 u. in het Koning Boudewijnstadion tegen Union en dinsdag 16 mei om 20u30 in Lier. De laatste wedstrijd wordt vrijdag 19/05 om 20u30 tegen KV Mechelen gespeeld. In Poule B won KRC Genk met 2-1 van Eupen en is nu al zeker van de finale.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139