LimburgActueel.be35 bedrijven zetten schouders onder technisch talent

Door Redactie - 04 mei 2017 - 0000 - Economie

Voka – Kamer van Koophandel Limburg en de provincie gaan met het project Techniekpromotie de strijd tegen het tekort aan technisch geschoold personeel aan. Met als boegbeeld de First LEGO League wil Voka technisch talent ontdekken én stimuleren. Dit met het engagement van 35 Limburgse bedrijven. Deze ontvingen gisteren in de Ambtswoning van de Gouverneur het Charter Techniekpromotie. “Onze toekomstindicator gaf al aan dat talent het zorgenkindje van morgen is", aldus Voka Limburg bestuurder Johann Leten. "Alleen met voldoende kwalitatief technisch talent kunnen we de toekomstige uitdagingen aan en de Limburgse economie verder uitbouwen.”

35 bedrijven zetten schouders onder technisch talent
Foto's: archiefbeeld/VokaDoor Techniekpromotie krijgen kinderen de kans om hun technisch talent te ontdekken en te ontplooien. Het project legt zowel voor de kinderen, ouders als leerkrachten de nadruk op het positief toekomstperspectief van studenten uit een technische studierichting: quasi jobzekerheid, een degelijk loon en een waaier aan mogelijke jobs. Dit met behulp van de Voka – First LEGO League, maar ook dankzij andere sensibiliseringsinstrumenten zoals bedrijfsbezoeken en profilering van rolmodellen.

Uniek netwerk professionele peters 
Ook de Limburgse ondernemingen zetten volop in op technisch talent. Via de First LEGO League zetten ze hun schouders mee onder dit project, door niet alleen financieel een steentje bij te dragen, maar ook door als ambassadeur op te treden. Hun werknemers met een technische achtergrond vertellen over hun loopbaan, hun uitdagende job en de omgeving waarin ze werken. Daarnaast nodigen ze hun petekinderen uit voor een bedrijfsbezoek zodat ze met eigen ogen een technische werkomgeving kunnen ontdekken. Dit netwerk van peterbedrijven en hun betrokkenheid is uniek.

Volgende bedrijven ontvingen in de Ambtswoning van de Gouverneur een certificaat als teken van bijzondere erkenning voor hun bijdrage aan dit project: Aarixa, Advenioz, APK, ASAP.be, Belfort International, BKM, Cats & Dogs, Chapo, Cooltech, Damhert, De Witte & Co, Europower Generators, Exight Solutions, Flanders Make, Gijbels Mathieu, Grizaco, Groep Jam, Heraeus Electro-Nite International, Infinity Advice, Infrax Limburg, Kumpen, Loomans Plastics, LRM, Mentofacturing, P&V Elektrotechniek, Pami, Prefamac Chocolate Machines, Provincie Limburg, Punch Powertrain, Rezinal, SD Worx, SKF Logistics Services Belgium, Spaas, TRIXXO, VOS Technics en Yontec.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139