LimburgActueel.beDerde speeltuin voor honden in de Duinengordel

Door Redactie - 04 mei 2017 - 3670 - Toerisme

In Gruitrode werd recent een nieuwe hondenlosloopzone voor Duinengordel gerealiseerd. Het gaat om een klein gebied, dat aansluit bij de wandelroutes door de natuur. Hiermee telt Duinengordel een derde hondenlosloopzone. In deze afgebakende zone kunnen honden vrij van leiband snuffelen, spelen en ravotten.

Derde speeltuin voor honden in de Duinengordel
Foto: PixabayTussen Gruitrode en Opoeteren werd er in 2014 een hondenzone aangelegd. Echter bleek deze te ver van de dorpskernen te liggen en was de parking beperkt.

“Met het materiaal van de zone uit 2014 en de verkleining van de hondenzone bij Plockroy in Meeuwen, werd in de sportzone in Gruitrode (Groenstraat) een nieuwe hondenlosloopzone aangelegd”, vertelt schepen Koen Geusens. “Ideaal is dat deze zone pal naast de wandelroutes ligt. Wandelaars kunnen ervoor kiezen om hun hond een tijdje los te laten binnen deze afgebakende zone. Bij de sportzone is er ook voldoende parking voor handen voor hondenliefhebbers die met de auto naar de zone komen.”

Aangelijnde honden zijn overal welkom in de Duinengordel en de hondenlosloopzone komt tegemoet aan de vraag van hondenliefhebbers naar eigen zones om hun viervoeter vrij los te laten lopen. “In bos- en natuurgebieden horen honden aan de leiband, zodat ze geen gevaar vormen voor andere recreanten. Bovendien verstoren loslopende honden andere dieren die de Duinengordel gebruiken om te rusten, te overwinteren of zich voort te planten. In een hondenlosloopzone kunnen honden zich volledig uitleven en naar hartenlust loslopen in een omheind stuk natuur”, zegt regiobeheerder Koen Thijs van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB).

De gemeente en ANB hebben gewerkt aan een opfrissing van het dennenbos in de zone, onder andere door gevaarlijke dennen te kappen en vervelende en ongewenste planten te verwijderen en te vervangen door verschillende soorten loofbomen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139