LimburgActueel.beVolleybalclub Racing Genk opent loungeterras met beachbar

Door Redactie - 04 mei 2017 - 3600 - Showbizz & Lifestyle

Vanaf vandaag tot en met 29 augustus kan je je voeten in het zand steken bij Genk Beach(t). Dat is een gloednieuw zomerstrand met beachbar en loungeterras aan de beachterreinen van volleybalclub Racing Genk, in het buurtpark van de wijk Bret-Gelieren. Genk Beach(t) moet deze zomer, als allereerste 'strand' van Genk, dé nieuwe hotspot worden voor buurtbewoners en op termijn ook voor een ruimer publiek. Lees er alvast meer over bij LimburgActueel.

Volleybalclub Racing Genk opent loungeterras met beachbar
Foto: PixabayMet Genk Beach(t) voegt het bestuur van VC Racing Genk een nieuwe dimensie toe aan de vier beachvolleyterreinen die in mei 2016 voor het eerst in gebruik werden genomen. Toen vonden er enkel sportieve activiteiten plaats in de schaduw van sporthal De Passeur, dit jaar wilt de club ook niet-volleyliefhebbers verwelkomen. "Vorige zomer mochten we naast onze eigen leden ook heel wat mensen ontvangen die geen directe band hebben met onze club of met de volleybalsport", vertelt bestuurslid Erwin Hermans. "Dat zorgde voor zo'n fijne vibe, dat we er al snel van overtuigd waren dat we dit concept nog konden uitbreiden."

Het bestuur gaf daarom dit voorjaar het startschot voor de creatie van een gloednieuw loungeterras, opgetrokken in verschillende niveaus en zo'n 180 m² groot. Comfy zitjes, hippe staantafels en veel groen kleden het geheel gezellig aan. "En het zicht op de beachvelden krijg je er gratis bij", aldus Hermans.

Summer Smash Cocktail
Hopende op heel wat zwoele zomeravonden beschikt Genk Beach(t) over een strandbar waar je als bezoeker, naast de traditionele drankenkaart, kan genieten van enkele gin-tonic-varianten. Origineelste drankje op het menu is zonder twijfel de 'Summer Smash'. Een cocktailcreatie ontwikkeld in samenwerking met ROOTS BAR Genk. De Passeur “ blijft in de zomer ook gewoon geopend.

Cookies & cream
Speciaal voor de allerkleinsten wordt op Genk Beach(t) een stuk strand vrijgehouden en voorzien van schepjes, emmertjes en strandballen. Zo hebben de ouders even hun handen vrij. "Daarnaast zorgen we elke zondagnamiddag in juli en augustus voor 'cookies & cream' - lees: zandkoekjes en vanille-ijsjes." Aan leden en niet-leden vraagt de club om zoveel mogelijk selfies - 'beachies' - op het 'strand van Genk' te maken met de hashtag 'Genkbeacht' en die te delen via social media.

Beachvolleybalschool
De opening van Genk Beach(t) betekent meteen de start van een hele reeks beachvolleyactiviteiten op de terreinen in Bret-Gelieren. Zo vindt op 3 en 4 juni alvast de 5de manche van het BK Beachvolley (Belgian Beach Tour) plaats; een weekendje topvolleybal verzorgd door de beste beachers van het land. Staat verder nog op de kalender van Genk Beach(t): een bedrijven-, recreatie- en familietornooi en verschillende afterwork party's. Voor jongelingen (ook niet-leden) die het 'beachen' onder de knie willen krijgen, is er een beachvolleybalschool die geleid wordt door ervaren trainers uit eigen rangen. De school omvat drie initiatielessen in juni en eentje in juli van telkens een uur. Tot slot kunnen teams deelnemen aan het doorlopend tornooi BOX2BOX.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139