LimburgActueel.beFutsal beker na twintig jaar opnieuw naar Limburg

Door Rony Maes - 04 mei 2017 - 3500 - Sport

Gelko Hasselt heeft maandag in het Tolhuis in Gent zijn allereerste Beker van België in het Futsal gewonnen. Het versloeg de kampioen en bekerhouder van 2016 Halle Gooik na verlengingen met 5-4.

Futsal beker na twintig jaar opnieuw naar Limburg
Foto: Heidi AppeltansHalle-Gooik, dat voor de derde keer in de bekerfinale startte begon als favoriet en maakte die rol ook waar want Dujacquier scoorde al na 4 minuten de 1-0 op het bord. Even later had zelfs de 2-0 erin gezeten, maar Hasselt herpakte zich en Galan Carsi zorgde voor 1-1 en Lolo maakte er zelfs nog 1-2 van voor de rust.

In een razend spannende tweede helft kwam Halle Gooik langszij, maar na rood voor Texeira waarna het team van Frank Luypaert een strafschop forceerde zorgde opnieuw Lolo voor 2-3. Maar het was nog niet voorbij want bij de eerstvolgende aanval maakte Leitao er 3-3 van. 3-3 was ook de eindstand zodat voor de derde keer dit seizoen er geen afstand kwam tussen de twee sterkste ploegen van het moment.

In de verlengingen nam Halle Gooik wel opnieuw de overhand, maar het was Gelko Hasselt dat op het eind van de eerste verlenging twee tienmeters kreeg binnen de minuut. Lolo benutte ze beiden (3-5).

Halle-Gooik probeerde het in de tweede verlenging met vliegende doelman, maar verder dan een aansluitingstreffer kwamen ze niet meer. De eerste bekerzege in de clubgeschiedenis van Gelko Hasselt kwam niet meer in gevaar. Zo zag sportief directeur Theo Geladi en met hem heel Futsal minnend Hasselt hun droom uitkomen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139