LimburgActueel.beDubbele groeicijfers geven extra elan aan 25-jarig bestaan Cegeka

Door Redactie - 04 mei 2017 - 3500 - Economie

De Cegeka Groep realiseert voor het dertiende jaar op rij forse omzetgroei. Met een omzettoename van 12 procent legde de groep opnieuw dubbele groeicijfers voor aan zijn aandeelhouders. De IT-dienstverlener sloot het boekjaar 2016 af met een omzet van 414 miljoen euro, tegenover 369 miljoen euro een jaar eerder. De operationele winst groeide met 19 procent tot 25 miljoen euro, ofwel 6,5 procent op de omzet. Dit jaar bestaat de Cegeka Groep trouwens 25 jaar.

Dubbele groeicijfers geven extra elan aan 25-jarig bestaan Cegeka
Foto: Arcade EngineeringIn tegenstelling tot vorig jaar werd de groei hoofdzakelijk autonoom behaald. De organische groei bedraagt 8 procent (of 28 miljoen euro) en is dus vrijwel stabiel ten opzichte van 2015 (9 procent autonome groei). Daarnaast geniet Cegeka van bijkomende inkomsten uit de overnames van Edan ter waarde van ongeveer 10 miljoen euro (voor de eerste twee kwartalen van 2016), en van het Oostenrijkse DanubeIT met ongeveer 7,5 miljoen euro (vanaf het tweede kwartaal).

Nieuwe kantoren en diensten
De drie grote groepsonderdelen droegen alle bij aan de omzetgroei. De infrastructuuronderdeel groeide met ongeveer 10 procent tot 164 miljoen euro, de diensten voor applicatieontwikkeling gingen met 19 procent vooruit tot 160 miljoen euro en uit professional services scoort Cegeka net geen 90 miljoen, een groei van 7 procent.

Cegeka investeerde in 2016 in softwareontwikkeling voor het eigen portfolio, verhuisde in Nederland naar nieuwe kantoren en investeerde ook in nexuzhealth, de joint venture met UZ Leuven. Toch ging het operationele resultaat met 19 procent fors vooruit en steeg - na een lichte daling vorig jaar - met 0,2 procentpunt tot 6,5 procent op de omzet.

Dit jaar wil Cegeka onder meer de vruchten plukken van investeringen in nieuwe diensten zoals blockchain. Samen met Microsoft en KPMG ging Cegeka een tripartite aan om de complementaire dienstverlening rond blockchain te commercialiseren.

Bijdragen als strategische partner
"Met deze cijfers bestendigen we onze resultaten van het topjaar 2015. We verlengden in 2016 contracten met grote klanten zoals Argenta in België en DELTA in Nederland. Ruim 65 procent van onze inkomsten is nu terugkerend. Dat zorgt voor een zeer gezonde basis", duidt CEO André Knaepen. "Bovendien hebben we onze organisatie aangepast voor een nieuwe sprong. We hebben onze lokale verankering in Europa versterkt en gaan met een aangescherpte positionering naar de markt. Meer nog dan voorheen kunnen we CIO's ondersteunen bij de digitale transformatie van hun organisatie. Dat betekent dat we naast het overnemen van de zorg voor het gaande houden van de IT-omgeving, ook als strategische partner kunnenbijdragen ."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139