LimburgActueel.beTruiense werktuigendagen stellen laatste technische snufjes tentoon

Door Dominique Vreven - 04 mei 2017 - 3800 - Samenleving

Onder het centrale thema ‘Samen Innoveren' vindt op 13 en 14 mei de 10de editie plaats van de Werktuigendagen in de SOLV Tuinbouwschool (Diestersteenweg 146 in Sint-Truide). 154 standhouders uit binnen- en buitenland zullen te gast zijn. Blikvangers zijn het Phytofarplein, de duurzaamheidstour en in primeur voor België demonstraties van de mechanische onkruidbestrijders Grasskiller en BioMant Aqua. Lees er alvast meer over bij LimburgActueel.

Truiense werktuigendagen stellen laatste technische snufjes tentoon
Foto: D.VrevenOp de internationale Werktuigendagen in de SOLV Tuinbouwschool van Sint-Truiden komen naast de gewasbeschermingstechnieken, ook de koeltechnieken aan bod voor in de fruit- en groenteteelt. Geen enkel tractormerk zal ontbreken en je kan kennismaken met de wijnbouwhype van de Belgische Wijnbouwers op het StuguVinoplein of demonstraties bijwonen van de Plantmachine Universal VII in de wijngaard van de Tuinbouwschool.

De grote uitdaging voor de moderne fruitteelt wordt de inzet van nieuwe milieuvriendelijke en duurzame middelen. Phytofar en 8 gewasbeschermingsproducenten pakken daarom uit met demonstraties en infostands, hoe naar de toekomst met gewasbeschermingsmiddelen duurzaam moet worden omgesprongen. Sinds enkele jaren is het gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen immers verboden in de openbare sector.

Alternatieve systemen met vooral ‘afbrandingstechnieken’ worden, met alle gevaren op het ontstaan van secundaire branden, algemeen toegepast. Maar het kan ook op een milieuvriendelijkere en veiligere manier. In primeur worden op de Werktuigendagen twee systemen gedemonstreerd met de toepassing van alleen zuiver regenwater.

Foodtruckfestival
AB Coolservice organiseert een ludieke actie ten voordele van Kom op tegen kanker, op het domein van de SOLV Tuinbouwschool is er verder een klassieke Trekkertrek-wedstrijd, demonstratiewedstrijden met trialmotors en een heus Foodtruckfestival. De Werktuigendagen gaan door op zaterdag 13 en zondag 14 mei telkens van 10 tot 18u00 en er worden 4 parkings voorzien bereikbaar via de Diestersteenweg en de Rummenweg.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139