LimburgActueel.beBilzen stunt met Vlaamse primeur: adoptie-rotondes

Door Redactie - 03 mei 2017 - 3740 - Actueel

De stad Bilzen tekent voor een Vlaamse primeur: lokale bedrijven en andere zelfstandigen kunnen er voortaan een rotonde adopteren. Het initiatief miste zijn start niet: op korte tijd dienden zich al meer dan 10 ondernemers aan. De stad stelt de rotonde gratis ter beschikking van een geïnteresseerde ondernemer, die er de groenaanleg realiseert - volgens een eigen ontwerp - en gedurende een afgesproken termijn onderhoudt. In ruil daarvoor mag de adoptant in kwestie promotie maken door middel van reclamebordjes ter hoogte van elke invalsweg.

Bilzen stunt met Vlaamse primeur: adoptie-rotondes
Foto: PixabayDoor bij te dragen aan de openbare ruimte krijgen de lokale bedrijven een unieke kans om zichzelf in de kijker te zetten. Tegelijk creëren de ronde punten een gunstige eerste indruk bij bezoekers en investeerders. De stedelijke groendienst investeert de vrijgekomen uren in het onderhoud van de rest van de openbare ruimte, zoals kerkhoven en bermen.

Het Bilzerse citymarketingproject is een opvallende samenwerking tussen lokale economie, lokale overheid en Vlaamse overheid. Bovendien wekt het de nieuwsgierigheid van heel wat andere lokale besturen... Wordt ongetwijfeld vervolgd!


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139