LimburgActueel.beOPZC Rekem behaalt award webtoegankelijkheid

Door Redactie - 03 mei 2017 - 3620 - Actueel

Een toegankelijke en gebruiksvriendelijke website was al langer het streefdoel van OPZC Rekem. Zowel de oude als de nieuwe website, die vorig jaar midden april gelanceerd werd, voldeed aan de toenmalige normen. Een goede maand later, werd op Europees niveau echter een nieuwe regel goedgekeurd. Deze was strenger dan de aanvankelijke normen (AA-label in plaats van A-label). De aanpassingen werden stapsgewijs opgelegd. OPZC Rekem koos ervoor om de aanpassingen zo snel mogelijk door te voeren. Dat resulteerde in een award, die uitgereikt werd in Brussel door de dienst Diversiteitsbeleid van de Vlaamse Overheid.

OPZC Rekem behaalt award webtoegankelijkheid
Foto: OPZC RekemNa een automatische screening van 150 overheidswebsites werden er 11 weerhouden. Deze websites werden door een panel van 6 personen vanuit een diverse invalshoek beoordeeld, op vlak van toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Het panel was samengesteld uit een collega met een visuele handicap, een auditieve handicap, een fysieke handicap, met een autisme spectrum stoornis, een oudere collega en een anderstalige. Op basis van hun beoordeling werd OPZC Rekem geselecteerd voor een award.

De award werd vervaardigd door dhr. Heeman, een kunstenaar uit Stekene. "Ik heb mij laten inspireren door het feit dat mensen met een visuele handicap zich ook laten leiden door wat ze horen. Vandaar deze megafoon of grammofoonhoorn, vervaardigd uit mahoniehout, waarbij het oog in de hoorn slaat op deze visuele handicap." Het kunstwerk kreeg ondertussen een plaatsje bij het Onthaal van OPZC Rekem.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139