LimburgActueel.beGenk ondertekent vriendschapsverdrag met San Giovanni in Fiore

Door Redactie - 03 mei 2017 - 3600 - Samenleving

Gisteravond ondertekenden de stad Genk en de Italiaanse gemeente San Giovanni in Fiore een vriendschapsverdrag. Het stadsbestuur Genk ging vorig jaar in op de uitnodiging van het lokale bestuur van San Giovanni in Fiore om een bezoek te brengen aan de gemeente en streek, van waaruit heel wat Italianen na de tweede Wereldoorlog migreerden richting Genk. Naar aanleiding van 1 mei, bracht burgemeester Belcastro nu een wederbezoek.

Genk ondertekent vriendschapsverdrag met San Giovanni in Fiore
Foto: Pixabay"Op 26 juli vorig jaar besliste het schepencollege om in te gaan op de uitnodiging van San Giovanni in Fiore om een vriendschappelijk bezoek te brengen", weet burgemeester Wim Dries. "Een groot aantal inwoners uit deze Calabrese gemeente kwam na WOII naar Genk om in de steenkoolmijnen te werken. Er is dan ook een historische connectie."

De delegatie is op dit moment al enkele dagen in Genk en woonde tevens de 1 meifeesten bij. Naast burgemeester Belcastro zijn ook de secretaris, de voorzitter van de gemeenteraad en enkele raadsleden van de Italiaanse gemeente meegereisd.

Gisteranavond vond er een officieel moment plaats, waarbij de vriendschapsband formeel gemaakt werd door de ondertekening van een 'akte van vriendschapsband'. Dit gebeurde in aanwezigheid van het schepencollege, de gemeenteraad en vertegenwoordigers uit de Italiaanse gemeenschap van Genk. Ook de Italiaanse ambassadeur, mevrouw Elena Basile, en de Italiaanse Consul, mevouw Emilia Coviello, waren uitgenodigd. Het Citékoor luister de ceremonie muzikaal op.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139