LimburgActueel.beLimburg opnieuw grootste stijger in overnachtingscijfers

Door Redactie - 02 mei 2017 - 0000 - Toerisme

De toeristische sector in Limburg overtreft zelfs recordjaar 2015. Dat bevestigen de cijfers van Toerisme Vlaanderen voor het jaar 2016, die Vlaams minister Ben Weyts vandaag bekendmaakte. “Met een stijging van 2,6 procent op het aantal aankomsten noteert Limburg als enige Vlaamse provincie een stijging. Ook qua aantal overnachtingen komt Limburg als sterkste Vlaamse stijger uit de bus en overtreffen we recordjaar 2015. Hiermee gaan we verder op het positieve elan dat zich nu al sinds 2014 aftekent”, zegt deputé Igor Philtjens.

Limburg opnieuw grootste stijger in overnachtingscijfers
Foto: PixabayToerisme Vlaanderen baseert zich voor deze cijfers op de voorlopige cijfers van de Federale Overheidsdienst Economie. Uit de eerste analyses blijkt dat Limburg vorig jaar een stijging kende in zowel het aantal aankomsten als het aantal overnachtingen, met respectievelijk 2,6 en 1,9 procent. Daarmee is Limburg de enige stijgende Vlaamse provincie qua aankomsten en de sterkste Vlaamse stijger qua overnachtingen. Zo overtreft de gastvrije provincie recordjaar 2015 en bestendigt ze de positieve tendens die zich voordoet sinds 2014.

Met ruim 4,1 miljoen overnachtingen overtreft Limburg zelfs topjaar 2015. Traditioneel doen vooral de hotels (+2,7%), gastenkamers (+6,8%) en vakantieparken (+2,7%) het bijzonder goed. Samen vertegenwoordigen zij een aandeel van bijna 2/3de van het aantal overnachtingen.

Oplevering niet-delokaliseerbare jobs
“We zijn enorm blij dat we de positieve trend hebben kunnen bestendigen. Let wel: het gaat hier om voorlopige cijfers van FOD. We moeten dus uiteraard voorzichtig blijven in onze conclusies. Bepaalde correcties zijn mogelijk, maar de tendensen en vergelijkingen met andere regio’s staan wel vast", aldus Philtjens. "2015 was met een nooit geziene stijging van +10,5 procent aankomsten en +9,2 procent overnachtingen al een recordjaar voor het toerisme in Limburg."

"Dat we deze cijfers in 2016 hebben kunnen evenaren en zelfs nog overtreffen, ondanks de hevige regenval en overstromingen in mei en juni, is een mooie beloning voor de inspanningen die onze toeristische partners leveren. Het is bovendien een sterk positief signaal voor onze economie van de vrije tijd. Die is intussen uitgegroeid tot een speerpuntsector voor Limburg. Een sector die heel wat niet-delokaliseerbare jobs oplevert. Jobs die belangrijk zijn voor Limburg", weet de deputé.

Dichtbijvakantie is trending
De dichtbijvakantie werd voorspeld als één van dé toeristische trends voor 2017. Steeds meer toeristen hebben de neiging om een verblijf dichter bij huis te boeken. Een tendens die zich in 2016 reeds sterk begon af te tekenen, zo blijkt nu uit de cijfers. Wat aankomsten betreft, tekende Limburg een stijging van 3,5% toeristen uit eigen land op. “In totaal zijn ruim 60% van de toeristen die naar Limburg komen Belgen. Limburg is absoluut uitgegroeid tot een populaire dichtbijbestemming”, aldus Igor Philtjens.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139