LimburgActueel.beHoeseltse Nele De Vos naar EK Karate in Turkije

Door Rony Maes - 02 mei 2017 - 3730 - Sport

Van donderdag 4 mei tot en met zondag 7 mei vindt in het Turkse Kocaeli het 52ste Europees Senioren Karate Kampioenschap plaats. Nele De Vos, afkomstig uit Hoeselt, 24 jaar, zal als enige Vlaamse dame aantreden in de klasse tot 61 kg en in het team-event. Bryan Van Waesberghe, woonachtig te Koewacht (Oost-Vlaanderen), zal vechten in de reeks +84 kg en de Turnhoutse Jeroen Quets neemt de -84 kg voor zijn rekening.

Hoeseltse Nele De Vos naar EK Karate in Turkije
Foto: archiefbeeldDe 3 A-atleten van de Vlaamse Karate Federatie hebben inmiddels hun hele voorbereiding doorlopen en leven in spanning toe naar dit EK, waar er voor hen veel van afhangt.

Nu karate een Olympische discipline is voor de Spelen in Tokyo in 2020, dienen zij top 8 te halen om professionele steun te krijgen van Sport Vlaanderen. Nele en Bryan zijn door Sport Vlaanderen reeds erkend als topsporters en krijgen al beperkte steun. Nu is het aan hen om zich te bewijzen met het oog op de Olympische kwalificatie voor Tokyo 2020.

Nele mocht recent nog de Vlaamse Studenten Sportprijs voor hogeschoolstudenten, uitgereikt door de Vlaamse Studentensport Federatie, in ontvangst nemen. Deze prijs werd uitgereikt aan de hogeschoolstudent die zijn/haar sportcarrière het best wist te combineren met hogeschoolstudies


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139