LimburgActueel.beKRC Genk kan finale Play-off 2 al ruiken

Door Rony Maes - 02 mei 2017 - 3600 - Sport

KRC Genk heeft zaterdag in de Luminus Arena een flinke stap richting finale Play-off 2 gezet in Poule B. Het had weinig problemen met KV Kortrijk en won verdiend met 3-0. Na afloop sprak LimburgActueel met Leandro Trossard van KRC Genk en doelman Thomas Kaminski van KV Kortrijk.

KRC Genk kan finale Play-off 2 al ruiken
Foto: archiefbeeld

Voor 13.250 toeschouwers startte Genk zonder de gekwetsten Pozuelo en Brabec. Bij Kortrijk ontbraken De Mets en Van Loo. De thuisploeg kreeg de eerste kans via Dewaest, die voorlangs kopte. In de 13de minuut werd Schrijvers in de 16 meter zone neergelegd door Sarr. Trossard zette de strafschop om (1-0). Even later kreeg Schrijvers twee keer een goeie kans om de score te verdubbelen, maar Kaminski redde telkens knap. Vlak voor de rust kon Schrijvers op assist van Naranjo toch scoren (2-0).

Na de rust veranderde het spelbeeld weinig. Trossard kreeg in de 63ste minuut een uitstekende kans, maar zijn schot werd nog met de voet weggeveegd door Kaminksi. De eerste kans van Kortrijk kwam één minuut later. Ryan kende er weinig problemen mee. In de 70ste minuut kwam de 3-0 op het bord. Invaller Samata schoot de bal op de paal, maar de goed gevolgde Schrijvers kon in de rebound zijn tweede van de avond scoren. Kortrijk kwam nadien nog tweemaal dicht bij de eerredder, maar Chevallier stuitte tweemaal op een gefocuste Ryan. Met 16 op 18 en een doelpunten verhouding van 18-1 staat KRC Genk dichtbij de finale. Mits winst zondag om 20u00 in de wedstrijd tegen Eupen kan het zal zover zijn.

In Poule A is STVV ook opnieuw in de running voor een finaleplaats na 0-1 winst in Waasland Beveren. Gerkens zorgde voor de 0-1 zege in de tweede helft. Zaterdag is de volgende wedstrijd om 20u30 tegen Standard.

Meer Limburgs voetbalnieuws
In Play-off 3 verloor Lommel vrijdagavond zijn laatste kans op redding. De 1-0 nederlaag bij OHL betekent een degradatie naar eerste amateurliga. De club werkt nu aan haar toekomst en haalt hiervoor Wouter Vranken als nieuwe trainer binnen. In de eerste amateurliga verloor Sporting Hasselt met 3-0 in Heist. Patro Eisden versloeg Geel met 3-1.

In de tweede amateurliga B won THES met 3-1 tegen Zwarte Leeuw. Omdat leider Berchem ook met 4-1 won van Cappellen zijn de Antwerpenaren kampioen. THES speelt de eindronde. De andere Limburgse clubs verloren: Bocholt met 0-2 van Duffel, Spouwen-Mopertingen met 4-0 bij Overijse en Hades van Woluwe-Zaventem met 1-3. In de derde amateurliga B verloor Helson met 2-0 bij City Pirates en zakt hierdoor na één seizoen terug naar eerste provinciale. Pelt won de derby in Wellen met 0-1 en Leopoldsburg verloor van Vosselaar met dezelfde cijfers.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139