LimburgActueel.beOlivier Philippaerts blijft twee keer foutloos in landenprijs

Door Redactie - 28 april 2017 - 3670 - Sport

België is in de openingswedstrijd van de FEI Nations Cup op de derde plaats geëindigd. Na twee omlopen hadden België, Duitsland en Frankrijk elk acht strafpunten. De beslissing viel na een barrage met drie. De zege ging naar Duitsland. Frankrijk eindigde op de tweede plaats, België op de derde. Olivier Philippaerts bleef met zijn paard H&M Cabrio van de Heffinck) twee keer foutloos. "Ik ben zeer tevreden. De laatste twee maanden heb ik echt naar deze wedstrijd toegewerkt."

Olivier Philippaerts blijft twee keer foutloos in landenprijs
Foto: Philippaerts/sportscommunicationNieuwbakken bondscoach Peter Weinberg selecteerde voor de thuiswedstrijd van de Belgen Pieter Devos (Dream of India Greenfield), Olivier Philippaerts (H&M Cabrio van de Heffinck), Karel Cox (Cor van de Wateringhoeve) en Jerome Guery (Garfield de Tiji des Templiers). Na de eerste ronde deelden Frankrijk en België de leiding.

België zakte op het einde van vorig seizoen naar Divisie 2, maar kreeg een wildcard voor de Nations Cup in eigen land. Punten waren er bijgevolg niet te verdienen maar het team deed wel voluit mee voor de zege. Na afloop van de tweede omloop was er een ex aquo met drie. Frankrijk, België en Duitsland hadden elk acht strafpunten. Een barrage beslechtte de openingswedstrijd van de FEI Nations Cup. Pieter Devos beet de spits af, maar ging bij de derde hindernis in de fout. Duitsland en Frankrijk bleven beiden foutloos maar André Thieme (Conthendrix) was 72 honderdsten sneller dan de Franse combinatie Penelope Leprevost/Ratina de d’La Rousserie.

Tikkeltje geluk nodig
"Het is een hele tijd geleden dat ik met Cabrio twee keer foutloos bleef", alsnog Philippaerts. "Hij heeft een moeilijke periode achter de rug. Het voorbije anderhalve jaar sukkelde hij met enkele blessures maar nu is hij helemaal fit. 5 maanden geleden begonnen we aan de weg terug te werken en vandaag staat hij er net als ons Belgisch team. We wilden deze wedstrijd heel graag winnen en hebben alles gegeven. In een barrage gaat het om snelheid en heb je een tikkeltje geluk nodig. Winnen is niet gelukt maar de teamprestatie evenals mijn persoonlijke prestatie stemt me zeer tevreden.”"


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139