LimburgActueel.beLimburgse appels en peren zijn blikvangers op Indisch Congres

Door Redactie - 28 april 2017 - 3800 - Actueel

Tijdens het Fresh Produce India Congres in Mumbai, stonden de topproducten van de Belgische Fruitveiling -de Joly Red appels en Conference peren– in de kijker. De economische betrekkingen tussen Vlaanderen en India nemen immers toe. België is India's derde grootste handelspartner in de EU. Vlaanderen vertegenwoordigt 97 procent van de totale handel in België met India. Diamanten vertegenwoordigen 80 procent van de uitvoer naar India, gevolgd door producten zoals fruit, machines en kunststoffen. Het Fresh Produce congres is uitgegroeid tot hét jaarlijks ontmoetingspunt voor de fruit- en groentenbusiness in India. Het trekt jaarlijks meer dan 250 besluitnemers van de lokale en internationale handel aan.

Limburgse appels en peren zijn blikvangers op Indisch Congres
Foto's: BFVDe Indiase economie wordt voornamelijk gedreven door het binnenlandse consumentenverbruik en verschilt van andere Aziatische economieën die het exportgerichte model hebben gevolgd. Door de enorme groei van de Indiase middenklasse kan dit uitgestrekte land de eerste grote ‘koopeconomie’ van Azië worden. De export van Belgische appelen naar India is gestart sinds eind 2009.

De totale export van Belgische appelen naar India bedroeg 9.718 ton in 2016 (een stijging van 76 procent tov. 2015). Voor Belgische peren bedroeg de export naar India 518 ton (een verdubbeling tov. 2015). De Belgische Fruitveiling heeft ondertussen goede afzet gevonden voor de appelvariëteiten Red Prince, Jonagored en ons paradepaard Joly Red. Ondertussen kunnen we ook al kleinere volumes Conference en Beurré Alexandre Lucas naar India verschepen.

 

"India is een ruime markt met veel groeipotentieel. Het Fresh Produce India Congres geeft ons de mogelijkheid om de banden te versterken met een handelspartner die veel mogelijkheden biedt voor onze veiling", klinkt het bij BFV.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139