LimburgActueel.beCultuurcentrum Muze verhuist naar mijnsite

Door Dominique Vreven - 27 april 2017 - 3550 - Cultuur

Op de happening Mijn-Kracht in Heusden-Zolder werden de nieuwe plannen en de maquette voorgesteld voor het nieuwe cultuurcentrum Muze. CC Muze verhuist in 2018 immers van de Dekenstraat naar het ophaalgebouw op de mijnsite van Zolder. Lees er vandaag alles over bij LimburgActueel.

Cultuurcentrum Muze verhuist naar mijnsite
Foto's: CCMuzeCultuurcentrum Muze is een cultuurhuis voor jong en oud dat producties aanbiedt van muziek, theater, film, hedendaagse kunst, happenings en festivals. Om de talrijke bezoekers optimaal op te vangen, komt er een splinternieuwe accomodatie op de mijnsite van Zolder. Vandaag zijn daar al het centrum voor volwassenonderwijs De Verdieping, De Kringwinkel, Centrum Duurzaam Bouwen, VZW Het Vervolg en Zolder Luchtfabriek gehuisvest.

"Het nieuwe cultuurcentrum zal bestaan uit een ultramoderne onthaalbalie, een feestzaal, een kleine zaal voor zo’n 130 personen en ons beroemd Muze café voor intieme jazzconcerten”, aldus directeur Tom Michielsen. “Pronkstuk wordt onze grote schouwburg met een podium van 13 op 13 meter en een toneeltoren van zo’n 16 meter hoog uitgerust met de nieuwste technische snufjes”. Als alles volgens plan verloopt zal in december 2018 de eerste vertoning plaatsvinden.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139