LimburgActueel.be2.500 sporters zetten beste beentje voor in Tongeren

Door Rony Maes - 27 april 2017 - 3700 - Sport

Op maandag 1 mei vindt in en rond het Stedelijk Sportpark De Motten te Tongeren de jaarlijkse Tungri-Run plaats. Dit opnieuw in een organisatie van ADD Tongeren, Rotary Tongeren en de stad Tongeren. In het wijnkasteel van Genoelselderen werd onlangs de 28ste editie van het sportevent voorgesteld. LimburgActueel was aanwezig en sprak er met de voorzitter van het organisatiecomité Hubert Appelen.

2.500 sporters zetten beste beentje voor in Tongeren
Foto's: Tungri Run

Omstreeks 13u30 wordt begonnen met de Ladies Run over 3 km. Om 14u15 start de 1 km (met voorlopers) en een half uur is het de beurt aan de 2 km. De Kabouterloop over 400 m, vorig jaar goed over 425 deelnemers is, om 15u15. Het startschot voor de 5 km is om 15u30 en een uur later om 16u30 komt met de 10 km de laatste loop van de namiddag. Het parcours loopt steeds door het toeristisch centrum van Tongeren. Op vraag van de Politie en ter bevordering van de veiligheid van de lopers werd het parcours van de 5 en de 10km lichtjes gewijzigd. Er wordt bij het verlaten van de Hemelingenstraat niet meer de Eeuwfeestwal (de ring) opgedraaid, maar de Nieuwstraat

Zoals de vorige jaren wordt opnieuw op minstens 2.500 deelnemers gerekend. De 10 km telt dit jaar ook voor twee klassementen, namelijk de Haspengouw Challenge en de Victors Cup. De deelnemers aan de 5 km lopen voor de Victorinuscup.

In het kader van de 5 km wordt er opnieuw een inter-bedrijven competitiebedrijvenloop georganiseerd. Ploegen van vijf personen uit eenzelfde bedrijf lopen de 5km in naam van hun onderneming. Net als de vorige jaren wordt er opnieuw naar gestreefd om G-sporters te laten meelopen, iets wat niet zo eenvoudig blijkt te zijn.

Er wordt gewerkt met elektronische tijdsregistratie voor alle afstanden via een ingebouwde chip in het borstnummer. Iedere deelnemer kan na de aankomst meteen zijn uitslag raadplegen.

Ten voordele van BCG
Het goede doel dat opnieuw steun geniet van Rotary Tongeren en Atletiekclub De Demer is het Belgisch Centrum voor Geleidehonden te Tongeren. Een blindengeleidehond kost zo'n 20.000 euro en hiervoor is er géén rechtstreekse subsidie. Voor de geleidehond gebruiker is er wel een tussenkomst van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, maar deze tussenkomst is niet voor alle geleidehond gebruikers van toepassing en is verre van toereikend. 


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139