LimburgActueel.beOlivier Philippaerts kijkt uit naar Landenwedstrijd in Lummen

Door Redactie - 27 april 2017 - 3670 - Sport

Vandaag begint in Lummen de jaarlijkse hoogmis van de Belgische ruitersport. Jumping Lummen organiseert ook dit jaar de eerste vijfsterren landenwedstrijd van het jaar en ook al maakt de Belgische ploeg geen deel meer uit van de hoogste divisie, de motivatie en het enthousiasme bij ruiters en fans is er niet minder om. Olivier Philippaerts is één van de leden van het Belgisch team dat vrijdag deelneemt hij de Nations Cup.

Olivier Philippaerts kijkt uit naar Landenwedstrijd in Lummen
Foto: Philippaerts/sportscommunicationOlivier Philippaerts (H&M Cabrio van de Heffinck) telt de dagen af naar de FEI Nations Cup, de vijfsterren landenwedstrijd. “Rijden voor mijn land is fijn en geeft me altijd een boost. Ik ben vandaag nog in Lummen een kijkje gaan nemen en alles ziet er piekfijn uit. Vorig jaar zakte België naar divisie 2. Jumping Lummen maakt deel uit van het hoogste niveau, divisie 1."

"België krijgt als gastland een wildcard om deel te nemen, maar kan geen punten scoren. Rijden in eerste en tweede divisie is op papier wel verschillend, maar van het moment dat je in de paddock aan het opwarmen bent denk je daar niet meer aan. Je wil zo goed mogelijk presteren, daar draait het om."

"Om de ploeg samen te stellen is het wellicht niet zo simpel. Divisie 2 spreekt misschien minder aan en er is ook de concurrentie van de Longines Global Champions Tour, die dit weekend Shanghai aandoet. Toch vind ik dat we een sterk met een sterk team aan de start komen. Hoe je het draait of keert, voor eigen volk kan je altijd iets meer. Ik kijk er alvast naar uit.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139