LimburgActueel.beBabelut Parcours kende succesvolle uitverkochte eerste editie

Door Redactie - 27 april 2017 - 3910 - Cultuur

Het Goud Babelut Parcours is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen professionele artiesten met specialisten in (muziek)pedagogie voor kleine kinderen. Het legt de nadruk op de totaalervaring boordevol muziek, klank, dans en theater. "Een verschuiving van vrijblijvende voorstelling of workshop naar de focus op de actieve deelname van kind én (groot)ouders is enorm belangrijk. Ik hoop dan ook dat de families heel wat inspiratie mee naar huis mochten nemen", zegt deputé Philtjens over de gloendnieuwe festivalformule. 

Babelut Parcours kende succesvolle uitverkochte eerste editie
Foto: Babelut ParcoursWie een vriend vindt, vindt een schat (van goud) luidt een Italiaans spreekwoord.  Rond dit mooie thema creëerden Musica, Impulscentrum voor Muziek en TRAFFIK THEATER een belevingsparcours voor de hele familie, vol muzikale interactie en visuele, tactiele en auditieve prikkels. Afgelopend weekend ging de eerste editie officieel van start in Dommelhof, Neerpelt én was meteen volledig uitverkocht. Naast heel wat leerlingen uit de lokale scholen mocht Babelut Parcours 900 kleine bezoekertjes met hun (groot)ouders mee op sleeptouw nemen. Na deze succesvolle eerste editie trekt de festivalformule op tournee, onder meer naar Sint-Truiden en Luzern (Zwitserland).

Babelut Parcours is een fonkelnieuwe formule op maat van kinderen van 0 tot en met 5 jaar en hun (groot)ouders. Ze kunnen 3 uur lang heerlijk vertoeven in een rijke muziektheatrale omgeving, aangepast aan elke leeftijd en met de nodige rust- en spelmomenten. Het parcours voert langs interactieve mini-concerten met afwisselend focus op ritme, beweging en zang.

Tussendoor komen de deelnemers in een indoor 'klankentuin' terecht waar ze in verschillende doehoekjes spelenderwijs materialen en geluiden ontdekken. Tijdens dit eerste deel ligt de nadruk op actieve participatie, van kind én van (groot)ouder(s). In het laatste deel van het parcours komt alles samen bij een danseres en een violiste, in de prachtvoorstelling 'Goldmädchen'.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139