LimburgActueel.beFietsbasis en Springplank vzw verkozen tot MVO van het jaar

Door Redactie - 24 april 2017 - 3500 - Samenleving

Fietsbasis vzw en Springplank vzw, twee sociale economie-organisaties, werden vanavond in het PXL-Congress uitgeroepen tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer van het Jaar 2017. "Met dit netwerkevent geven we ondernemingen, die uitmunten op vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), de aandacht die ze verdienen en belonen we hen voor hun inspanningen. De ruime opkomst duidt erop dat heel wat ondernemers reeds actief nadenken over MVO", zegt schepen Tom Vandeput. "Ik ben ervan overtuigd dat we met dit event tevens heel wat ondernemingen geïnspireerd hebben om verder aan de slag te gaan met MVO."

Fietsbasis en Springplank vzw verkozen tot MVO van het jaar
Foto: archiefbeeld/VandeputDit jaar werd besloten we om de prijs op te delen in een prijs voor kleinere (=20 VTE). "Op die manier tonen we aan dat MVO ook voor KMO's een belangrijke meerwaarde kan betekenen", vervolgt de schepen. "In opvolging van onze oproep werden de dossiers van de 8 genomineerde ondernemingen grondig beoordeeld door een zeskoppige jury aan de hand van de MVO-scan, een instrument uitgewerkt in samenspraak met Voka en UNIZO."

Werk voor kansengroepen
Behalve Springplank en Fietsbasis vervolledigden Mensura, Ethias, Vengo, Huis Midori, Vossenberg1Team en Watertechniek Teunissen het sterke deelnemersveld. De prijs voor de kleine onderneming ging finaal naar Fietsbasis. "De organisatie slaagt er perfect in om haar twee kerndoelstellingen -het bieden van werk aan kansengroepen enerzijds en het bevorderen en versterken van fietsmobiliteit- te vertalen naar een economisch rendabele werking", stelt Vandeput. "Personen laten doorstromen naar het reguliere arbeidscircuit, waarbij samengewerkt wordt met een brede waaier aan stakeholders, maar waarbij de klant centraal blijft staan, is de sterkte van de organisatie."

Zelfsturende teams
Springplank werd dan weer bekroond vanwege de innovatiekracht waarmee ze haar kerndoelstelling (de professionele inschakeling van kansengroepen) bewerkstelligt. "Zo werd het principe van zelfsturende teams recent succesvol geïmplementeerd binnen de organisatie, maar ook op vlak van productontwerp gooit de organisatie hoge ogen", alsnog de schepen. Denk maar aan de afgedankte vlaggen die gebruikt worden om tassen te maken of de diverse hedendaagse designitems die in het Hendrikshuis te vinden zijn.

"Met Fietsbasis en Springplank vonden we waardige opvolgers voor de Wroeter, de winnaar van vorig jaar." Fietsbasis en Springplank ontvingen een cheque ter waarde van 1.000 euro en alle genomineerde ondernemingen ontvingen een geschenkmand.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139