LimburgActueel.be'Sledderlo Runners' bewijzen succes van sportevent Genk Loopt

Door Rony Maes - 21 april 2017 - 3600 - Sport

De 'Sledderlo Runners' zijn een groepje Genkenaren die vorig jaar besloten -zonder veel voorgaande loopervaring- samen te trainen om de 5 km van Genk Loopt af te kunnen leggen. De vrienden slaagden met brio. Meer nog, ze hadden de loopmicrobe definitief te pakken. Ze bleven samen sporten en een aantal onder hen doet op Genk Loopt 2017 -op zondag 7 mei- meteen een gooi naar één van de langere afstanden. Lees er meer over bij LimburgActueel.

'Sledderlo Runners' bewijzen succes van sportevent Genk Loopt
Foto's: Sledderlo RunnersHet begon allemaal in aanloop naar Genk Loopt 2016, bij de Start to Jog-sessies die de sportdienst van stad Genk jaarlijks organiseert. Doel van deze begeleide loopsessies is mensen klaar te stomen voor de 5 km van Genk Loopt. Op locatie Sledderlo gingen vijftien Genkenaren aan de slag. Elke week maalden ze trouw hun kilometers af. En met succes, want op 8 mei 2016 haalden ze allemaal netjes de finish van de 5 km van Genk Loopt.

Deze prestatie betekende echter geen eindpunt. Ze hadden de smaak te pakken en het vriendenclubje bleef wekelijks verder trainen. Ze doopten zichzelf tot de 'Sledderlo Runners', een naam die intussen ook al op hun loopshirt prijkt. Al snel kregen de loopvrienden de wat langere afstanden onder de knie. In die mate dat een aantal van hen op 7 mei 2017 de 10 km zal lopen, enkelen zelfs de 10 mijl. Dit zonder elkaar extra druk op te leggen: wie zich goed voelt bij de 5 km blijft gewoon die afstand lopen.

Stad Genk en het ZOL zijn als organisatoren van Genk Loopt erg opgetogen met dit soort van verhalen in de marge van het evenement. “Meer Genkenaren en Limburgers aan het bewegen krijgen, was van bij het begin het opzet van Genk Loopt,” legt schepen Ali Çaglar uit. “De Sledderlo Runners bewijzen in de praktijk dat Genk Loopt aardig in dit opzet slaagt.”

Beleving voor jong en oud
De 10 mijl wordt in 2017 voor de eerste keer aan het programma van Genk Loopt toegevoegd en die blijkt meteen een voltreffer te worden. “Het ziet ernaar uit dat de nieuwe afstand meteen al meer dan 500 deelnemers zal trekken. Genk Loopt was dus overduidelijk klaar voor een middellange afstand”, aldus Tom Arts, voorzitter van het ZOL.

Tijdens de vijfde editie van de gezondste loop van Limburg, die op zondag 7 mei plaatsvindt, wordt er op het Stadsplein extra aandacht besteed aan muziek en beleving voor jong en oud. En ook de VKW Limburg Bedrijventent breidt uit. Met ruim 35 bedrijven dit jaar namen er nog nooit zo veel firma’s en organisaties deel aan de Bedrijvenloop.

Dag inschrijvingen zijn nog mogelijk vanaf 10u00 tot 30 minuten voor vertrek van de te lopen afstand in het Stadhuis, op het Stadsplein.
Meer informatie via www.genkloopt.be

Starturen
10 mijl 11u30  
CM Kaboutertjesloop 13u45  
CM 1 km Jeugdloop 13u45
3 km Run for Fun 14u30  
Q Jobs 5 km jogging 15u00  
Runners' Lab 10 km Run 16u00 


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139