LimburgActueel.beSociaal Huis Riemst start met 'buddywerking' voor kwetsbare gezinnen

Door Redactie - 21 april 2017 - 3770 - Samenleving

Hoe klim je uit het schuldendal? Of hoe voorkom je dat je er (opnieuw) insukkelt als je niet in je omgeving terecht kan voor goede raad? Het Sociaal Huis Riemst wil daar een antwoord op bieden en start met een buddywerking in samenwerking met BudgetInZicht (BIZ) Limburg. Vrijwilligers worden opgeleid tot ‘buddy’ en ondersteunen samen met een maatschappelijk assistent kwetsbare gezinnen of individuen. Lees er vandaag meer over bij LimburgActueel.

Sociaal Huis Riemst start met 'buddywerking' voor kwetsbare gezinnen
Foto: Pixabay“BudgetInzicht Limburg staat in voor de screening van kandidaat buddy’s en leidt hen op tot vrijwilliger. Deze buddy’s administratief kwetsbare gezinnen of individuen ondersteunen. De taken die de buddy opneemt zijn afhankelijk van de persoonlijke noden", legt voorzitter van het Sociaal Huis Katja Onclin uit. "Zo kan er aandacht zijn voor budgetvriendelijk winkelen, het ordenen van papieren, het plannen en het uitvoeren van betalingen. Met de inschakeling van de buddy willen we als Sociaal Huis de mensen vaardigheden aanleren om hen zo, stap voor stap, hun budgetbeheer (terug) zelfstandig te laten opnemen.”

Deelgenoot in beleving
De buddy werkt nauw samen met de maatschappelijk assistent van het Sociaal Huis, die het budgetbeheer doet van het gezin of de persoon aan wie de buddy ondersteuning geeft. "De vrijwilliger biedt een luisterend oor. Hij geeft tijd en oprechte aandacht. Voor een bepaalde periode is hij deelgenoot in de beleving van de financiële situatie en de algemene woon- en leefomstandigheden van mensen", alsnog burgemeester Mark Vos. "Buddy’s leren hen niet alleen vaardigheden aan, ze kunnen ook een belangrijke meerwaarde zijn in de schuldhulpverlening op het vlak van nazorg en om herval te voorkomen."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139