LimburgActueel.beSTVV pakt uit met Belgische primeur: partnership met UR Namur

Door Redactie - 21 april 2017 - 3800 - Sport

Met 15 procent Franstalige toeschouwers, is STVV een volwaardige club uit Haspengouw. Haar openheid naar deze toeschouwers is altijd één van de grondbeginselen geweest. Met tevens een groot aantal Franstalige spelers, zowel in de jeugdploegen als in de A-kern, kan STVV ondertussen een project lanceren dat veel verder gaat dan de taalgrenzen: STVV wil een hechte band met Wallonië aanknopen. Lees er meer over bij LimburgActueel.

STVV pakt uit met Belgische primeur: partnership met UR Namur
Foto: STVVOm een project op te starten, is het essentieel om met de basis te beginnen, lees de jeugd. Dat is de reden waarom STVV gaat vernieuwen door een partnership aan te gaan. En niet met eender welke club maar met de club van de hoofdstad van Wallonië: UR Namur.

“Dit partnership, via een getekende overeenkomst tussen beide clubs, is uitsluitend bedoeld voor de jeugdploegen en baseert zich op de sportieve samenwerking", legt STVV-voorzitter Marieke Höfte toe. "Onze gemeenschappelijke wil is om een continuïteit aan te bieden in de opleiding van jongeren, om door te stromen van een regionaal naar een professioneel niveau. Dit laat de jongeren van UR Namen toe om hun opleiding binnen de club verder te zetten. De kwaliteit hiervan moet niet meer bewezen worden, denk aan de kampioenstitel van onze U19 een jaar geleden.”

Leegte in reglement opvullen
Eigenlijk voorziet het reglement van de KBVB geen samenwerking tussen twee clubs van verschillende taalgebieden. Maar de heren van de voetbalbond worden nu aan het werk gezet om deze leegte in het reglement op te vullen. “STVV en Namen zijn fier dat zij deze overeenkomst konden ondertekenen. Het zal een keerpunt vormen in de geschiedenis van het Belgisch voetbal, in de geschiedenis van STVV en in de geschiedenis van UR Namen", besluit bezieler van het project Benoit Robert.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139