LimburgActueel.beAantal ontslagen bij ADO Icarus gaan drastisch omlaag

Door Redactie - 20 april 2017 - 3500 - Economie

Op 2 maart kondigde ADO Icarus tijdens een bijzondere ondernemingsraad aan dat er 31,5 van de 163,2 voltijdse banen zouden sneuvelen, goed voor meer dan 50 deeltijdse jobs. "De voorbije weken pleegden we intensief overleg met het kabinet van Vlaams minister Jo Vandeurzen, het VAPH en SOM. We kunnen meedelen dat na aftrek van het ontslag van enerzijds mensen die langdurig ziek zijn en anderzijds de personeelsleden die langdurig in verlof zonder wedde zijn wegens andere perspectieven, het uiteindelijke aantal ontslagen is teruggeschroefd tot zo’n 13 voltijdse banen of ongeveer 20 deeltijdse equivalenten."

Aantal ontslagen bij ADO Icarus gaan drastisch omlaag
Foto's: ADO Icarus"Een heel belangrijke voetnoot hierbij is dat deze ontslagen geen rechtstreeks gevolg zijn van de persoonsvolgende financiering (PVF), waarbij de budgetten rechtstreeks naar de personen met een handicap gaan in plaats van naar de voorzieningen", legt het bestuur uit. "Het zit zo dat wij als organisatie erg achter de principes van de persoonsvolgende financiering staan. Wij kiezen er daarom voor om aan onze gebruikers niet meer honderd procent van hun budget te vragen."

"We willen hen de ruimte te geven om aan een deel van hun ‘rugzakje’ een eigen invulling te geven. Hierin onderscheiden we ons van het merendeel van de voorzieningen. Met andere woorden, de ontslagen zijn een gevolg van de aanpassing van ons aanbod. ADO Icarus ziet de invoering van de PVF als een kans om haar aanbod te optimaliseren."

ADO Icarus heeft als doel mensen met een zware fysieke beperking zo zelfstandig mogelijk te laten leven. De organisatie doet dat voornamelijk via het aanbieden van zogenaamde ADL-assistentie. Cliënten huren een aangepaste woning in de directe omgeving van een dienst en kunnen oproepen als ze hulp nodig hebben bij niet te plannen dagelijkse activiteiten zoals een toiletbezoek. De vzw heeft tien diensten in heel Vlaanderen. Er werken in totaal 271 mensen, goed voor 163,2 voltijdse equivalenten. De vzw is de grootste in haar soort.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139