LimburgActueel.beMust-see: eenmalige Russische concerten op unieke Limburgse locaties

Door Dominique Vreven - 19 april 2017 - 0000 - Cultuur

Onder de noemer Russische ziel is het pressure-cook festival van B-Classic van 20 tot 29 april aan zijn vijfde editie toe. Nationaal en internationaal gerenommeerde muzikanten worden opnieuw in verrassende configuraties samengebracht en brengen eenmalige concerten op unieke, onverwachte locaties doorheen Limburg. Zo is er een russisch salon met Rick de Leeuw en Frank Peters, een muzikale fietstocht, een culinaire symfonie en een kunsthappening bij Limburger Gert Robijns.

Must-see: eenmalige Russische concerten op unieke Limburgse locaties
Foto: B-ClassicB-Classic, festival van Vlaanderen Tongeren, zet dit jaar de Russiche componisten in de kijker met medewerking van de ensembles Het Malibranquartet en I Solisti del Vento en talrijke jonge, Limburgse en internationale talenten waaronder de Letse celliste Magdalena Ceple en zangeres en woordkunstenares Ekaterina Levental. Gastheer en muzikale leider is opnieuw Rick de Leeuw.

Muzikale fietstocht
Russiche koormuziek, dans en voordracht wordt op 21 april gebracht door het Aquarius Kamerkoor in het Casino van Tongeren. Op 22 april kan je in de Sint-Pietersbandenkerk van Lommel naar Seduced by Harps met medewerking van Philippe Thuriot op accordeon en guitarist Dick van der Harst. De Limburgse academies voor Beeldende Kunst van Genk, Sint-Truiden en Tongeren verlenen hun medewerking aan het kunstconcert de Verbeelding (23/04 C-Mine Genk, 28/04 Academiezaal Sint-Truiden en 29/04 CC de Velinx Tongeren). Onder de noemer Velo 3840 is er op zondag 23 april een muzikale fietstocht langsheen drie kerkdorpen van Borgloon. Vertrek om 09u30 aan de Stoomstroopfabriek.

Balletten en dakconcerten
Op woensdag 26 april kan je de Samouil Sisters aan het werk horen in de Academiezaal van Sint-Truiden. Topsopraan Anna Samouil van de Opera van Berlijn wordt speciaal overgevlogen om te concerteren met haar zus en violiste Tatiana Samouil. Op 27 april staan de balletten en symfonische dansen van Stravinski en Rachmaninov centraal in de Basiliek van Tongeren. Op 28 april is er een happening in Gotem bij kunstenaar Gert Robijns met een heus dakconcert waarbij muziek, beeldende kunst en woord samenkomen.

Meer informatie, tickets en reservatie via www.b-classic.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139