LimburgActueel.beAchilles Bocholt verslaat Sasja in finale Beker van Belgie

Door Rony Maes - 19 april 2017 - 3950 - Sport

Achilles Bocholt versloeg op paasmaandag Sasja HC in de finale van de Beker van België. Halfweg was het 10 – 13 in het voordeel van Achilles Bocholt. In de tweede helft kwam Sasja langszij en was het een tijdlang de evenknie van de Noord-Limburgers maar uiteindelijk won Achilles Bocholt met 22 – 26. Eerder dit seizoen wonnen ze ook al de BENE-League. In mei kan Achilles Bocholt de triple compleet maken door hun landstitel te verlengen.

Achilles Bocholt verslaat Sasja in finale Beker van Belgie
Foto: E.VanoppenBij aanvang van de wedstrijd eisten beide doelmannen met enkele knappe reddingen alle aandacht op. Na twee en een halve minuut opende Kostic voor Sasja de score. Bocholt nam meteen over en liep, dankzij 5 treffers van Bartosz Kedziora, uit tot 2 – 7. Heel even leek het erop dat Bocholt er een zondagswandeling op maandag van maakte maar Sasja knokte zich terug in de wedstrijd. Bij de rust was het 10 – 13.

In het begin van de tweede helft waren de Hobokenaars bij de pinken en mede dankzij treffers van Roelants, Rola en Bisschop kwamen ze langszij, 13 – 13. Sasja beet zich vast in de match en bleef tot 17 – 17 de evenknie van Achilles Bocholt. Halfweg de tweede helft bouwden de Noord-Limburgers beetje bij beetje hun voorsprong uit. Met nog 10 minuten te gaan diepte Pucnik de kloof uit tot vijf doelpunten. De broers Bartosz (9 goals) en Damian Kedziora (5) tekenden voor 14 doelpunten. Pucnik legde met zijn vijfde van de namiddag de eindstand vast, 22 – 26. Na winst in 2013 en 2015 is het de derde keer in het clubbestaan van Achiles Bocholt dat ze de Beker van België winnen.

Eerder won Visé voor de 13e keer in hun bestaan de Beker van België handbal bij de dames. In een spannende wedstrijd versloegen ze Handbalclub Sint-Truiden met 24 – 23.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139