LimburgActueel.beLimburgse medici veroveren 'harten' van bevolking Luxor

Door Redactie - 19 april 2017 - 0000 - Wetenschap & Innovatie

Albert Jacobs en echtgenote Gerdje Lenskens (Meeuwen-Gruitrode) blikken momenteel tevreden terug op een uitermate pittige werkweek in Luxor, Egypte. Op hun initiatief werkten medici uit Limburg immers een week lang 'hart' in diverse ziekenhuizen te Luxor. Samen met Egyptische collega's en een vijftigtal geestdriftige lokale vrijwilligers ontfermden twee chirurgen, twee tandartsen, een gynaecologe-in-spe, een osteopaat en een (thuis)verpleegkundige zich over kansarme(re) Egyptenaren. Die stelden reeds geruime tijd, meestal door geldgebrek, behandelingen uit. 

Limburgse medici veroveren 'harten' van bevolking Luxor
Foto's: K.HuybrechtsVolgende medici bevorderden het welzijn van de bevolking van Luxor:
Dr. Hennie Lenskens en echtgenote Marie-Christine (orthopedisch chirurg, Genk)
Dr. Hilde Vansteenkiste (osteopaat, Opoeteren)
Dr. Peter Thijssen en echtgenote Ann (tandarts, Opglabbeek)
Dr. Dirk Francken en echtgenote San (tandarts, Kalmthout)
Dr. Frans-Jozef Vandeputte (algemeen chirurg, Hasselt)
Dr. Soetkin SouSou Thijssen (gynaecologe-in-spe, Winterslag)
Lea Bertels (thuisverpleegkundige, Neerpelt)

Naast het verzorgen van patiënten, wisselden de Belgische medici op de werkvloer ervaring(en) en kennis uit. "Zijne Excellentie Dr. Mohamed Badr (gouverneur van Luxor) verklapte ons eerder dit jaar dat verschillende medewerkers van het ziekenhuis hem hadden gepolst wanneer de Belgische dokters, waarvan ze zoveel hadden bijgeleerd, terugkwamen? We hebben dus extra aandacht en tijd aan besteed aan praktijklessen, met hulp van tolken en een vijftigtal enthousiaste lokale vrijwilligers", vertelt Jacobs. "Samen met Lydie en Kris Huybrechts van www.liveisbeautiful.be, twee Vlamingen die in Luxor wonen, behartigden wij de ganse organisatorische kant, zodat onze medici zich 100 procent konden focussen op hun passie."

Dr. Osama Desouki, Minister van Volksgezondheid en Bevolking, sprak in naam van het Egyptische volk tijdens een plechtigheid hoogstpersoonlijk zijn enorme respect en dank uit aan iedereen die op welke manier dan ook bijdroeg om van deze missie een succes te maken.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150