LimburgActueel.beOpglabbeek en Meeuwen-Gruitrode laten zich inspireren in fusieproces

Door Redactie - 19 april 2017 - 3670 - Samenleving

De stemmen voor de nieuwe gemeentenaam lopen vlot binnen, maar in de tussentijd zitten de gemeentebesturen niet stil. Naast een nieuwe naam is de nieuwe gemeente ook op zoek naar een nieuwe identiteit. Wat voor gemeente zal er ontstaan? Welke waarden zijn belangrijk? Welke uitdagingen moeten overwonnen worden? Hoe verloopt de voorbereiding? Om een antwoord te formuleren op die vragen, nodigen Opglabbeek en Meeuwen-Gruitrode vier sprekers uit. Hun lezingen zijn open voor het grote publiek.

Opglabbeek en Meeuwen-Gruitrode laten zich inspireren in fusieproces
Foto: archiefbeeldIedereen is welkom om wat meer kennis op te doen over verscheidene relevante onderwerpen, naar aanleiding van het fusieproces. Vanavond komt Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck bijvoorbeeld naar 't Heem in Meeuwen-Gruitrode. Hij zal uitleggen hoe het dorp van de toekomst eruit ziet. Daarbij staan duurzaamheid en leefbaarheid centraal.

Krist Pauwels komt op 26 april naar den Ichter in Opglabbeek. De fusie brengt nieuwe burgers, nieuwe organisatiedoelen en nieuwe verenigingen met zich mee. Krist verklaart de huidige evoluties binnen een gemeente en geeft een kapstok om hiermee om te gaan als lokale overheid of ondersteuner van verenigingen.

Koen Hermans is professor in de sociale wetenschappen aan KU Leuven en bij LUCAS verantwoordelijk voor de uitbouw van het onderzoeksdomein welzijn, armoede en sociale uitsluiting. Hij zal op 3 mei in den Ichter meer uitleg geven over zijn expertisegebied.

De laatste spreker ontvangt men op 10 mei in 't Heem. Eddy Van der Stock verklaart hoe ICT onze gemeente zal veranderen. Eddy is voorzitter van de Vlaamse ICT organisatie V-ICT-OR en van de internationale moederorganisatie Linked Organisation of Local Authorities.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139