LimburgActueel.beSTVV, KRC Genk en Lommel doen gouden zaak

Door Rony Maes - 18 april 2017 - 3600 - Sport

STVV staat na drie speeldagen mee aan de leiding in Groep A van Play-off 2. De Kanaries behaalden zaterdagavond een fel bevochten overwinning tegen Lierse. Het werd 2-1. Gerkens boog in de slotfase een 0-1 om in 2-1. LimburgActueel vroeg reacties aan Pieter Gerkens en coach Ivan Leko van STVV. Lees hier tevens het volledige wedstrijdverslag en méér Limburgs voetbalnieuws.

STVV, KRC Genk en Lommel doen gouden zaak
Foto's: Eddy Vanschoonbeek

Ruim 3.500 toeschouwers zagen zaterdagavond een aangename wedstrijd tussen STVV en 1 B ploeg Lierse. Een gehandicapte thuisploeg kwam op het kwartier verrassend op achterstand toen Bougrine met een verre bal Tahiri bereikte die tussen Cuevas en Mechele een zee van ruimte kreeg en Bruzzese met een lobbal versloeg (0-1). De thuisploeg die in feite zonder aanvallers speelde kon daar weinig tegenover stellen al had een schot van Abrahams op de paal beter verdiend. Leko kon het niet aanzien en verving al voor rust Cuevas door Ceballos en na rust Bezus door Janssens.

STVV bereikte nadien een beter niveau en onder impuls van een betere Bagayoko en een druk gevend Ceballos kwamen er nu ook kansen. Zo schoot Ceballos te zwak op Vanhamel en de voor Abrahams ingevallen Vetokele kreeg ook twee mogelijkheden. De doelpunten vielen pas in het slotkwartier, toen Gerkens assists van Ceballos en Janssens benutte voor de 2-1 eindzege: zijn negende en tiende treffer al van deze competitie. STVV telt nu zeven punten na drie wedstrijden, net als het verrassende Union dat het zaterdag om 20u00 ontvangt op Stayen.

In Groep B won KRC Genk met een fel gewijzigde ploeg vlot op Kortrijk met 0-3: doelpunten van Malinovskyi voor rust en Colley en good old Kumordzi in de tweede helft. In de rangschikking heeft het nu 9 op 9 en 4 punten meer dan Eupen. Donderdag om 21u05 speelt het Europees tegen Celta De Vigo en zondag om 20u00 thuis tegen Moeskroen.

In Play Off 3 won Lommel tegen Tubeke zijn derde wedstrijd op vier in deze eindronde. Melvin Platje zorgde voor 1-0 en Molenberghs zette in de 35ste minuut strafschop om. In de tweede helft mochten de bezoekers ook een strafschop omzetten. Zo werd het 2-1. Uiteindelijk ook de eindstand. Het wordt nu superspannend met Tubeke en OHL met 20 punten bovenaan en Cercle Brugge en Lommel op amper één punt. Vrijdagavond om 20u30 speelt Lommel zijn volgende thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139