LimburgActueel.beGelko Hasselt - Halle Gooik opnieuw in evenwicht

Door Rony Maes - 18 april 2017 - 3500 - Sport

Ook de tweede confrontatie tussen Gelko Hasselt en Halle Gooik eindigde onbeslist. In december werd het 2-2 en nu 3-3. FS Gelko Hasselt liep 2-0 en 3-1 uit alvorens Rahou en Sababti landskampioen Futsal Project Halle-Gooik kon behoeden voor een eerste nederlaag. LimburgActueel sprak met coach Frank Luypaert en Anes Beslija van Gelko Hasselt. Lees hier tevens het volledige wedstrijdverslag.

Gelko Hasselt - Halle Gooik opnieuw in evenwicht
Foto: Heidi Appeltans

Op de laatste speeldag van de reguliere kompetitie ontving nr. 2 Hasselt in een goed gevulde Alverberg vrijdagavond leider en kampioen Halle Gooik. Alhoewel de bezoekers goed druk zetten en heel wat hoekschoppen afdwongen was Hasselt toch het gevaarlijkst met na 9 minuten een uitstekende kans voor Kaddouri. Het was diezelfde Kaddouri, die volgend seizoen naar Noorderwijk vertrekt, die voor de 1-0 zorgde na 14 minuten. Even later hield Lahraoui DÂ’ Angelo van de gelijkmaker. Nadat Rahou voor de bezoekers nog eens de paal trof, zorgde Carsi Gonzalo na een lange rush vlak voor rust voor 2-0 in een euforische Alverberg.

Fantastisch lobdoelpunt
In de tweede helft waren de beste kansen aanvankelijk voor Adnane en Kaddouri tot Halle Gooik met vliegende doelman begon te spelen. De druk vergrootte en Carello kon na 9 minuten voor de aansluitingstreffer zorgen. Hasselt reageerde volwassen en even later had Beslija voor 3-1 kunnen zorgen. Nadat Lahraoui op een poging van Dujacquier de 2-2 verhinderde, strafte Beslija vanop eigen helft de lege doel tactiek van de bezoekers af met een fantastisch lobdoelpunt na 10 minuten. De 3-1 voorsprong werd echter in de slotfase nog teniet gedaan door Rahou en Sababti. Vlak voor het einde verhinderde Lahraoui doelpogingen van Sababti en Gomez.

Bekerfinale in Gents Tolhuis
Vrijdag starten de Play Offs met Halle Gooik (31 punten), Hasselt (28 punten), FT Antwerpen (21 punten) en Malle Beerse (17 punten). Gelko Hasselt speelt thuis om 21u15 zijn eerste wedstrijd tegen FT Antwerpen. In de weken nadien speelt Gelko Hasselt nog drie keren tegen Halle Gooik, want op 1 mei om 17u00 zien beide ploegen elkaar in de bekerfinale in het Gentse Tolhuis. Clubdirecteur Theo Geladi kijkt alleszins met vertrouwen naar die onderlinge confrontaties, want hij zag zijn team ondertussen al twee keren de ongenaakbare landskampioen aan het wankelen brengen.

Ook op de laatste speeldag verloren Celtic Houthalen van Morlanwelz met 2-4 en het degraderende Meeuwen van FT Charleroi met 8-9. Gelko Eisden Dorp speelde in 2de Nationale B kampioen en is volgend seizoen de derde Limburgse club in de hoogste afdeling.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139