Het is vandaag Maandag, 1 Mei 2017

Ontmoet de moderne vrouw in de Wonderland klassieker van L.Carroll

Theatergezelschap Abattoir Fermé brengt op vrijdag 21 april in het cultuurcentrum van Hasselt een prachtige en prikkelende hedendaagse versie van Lewis Carrolls verhaal Alice in Wonderland. We zien een vrouw die liever in haar poppenhuis blijft wonen, omdat de wereld niet meer weet waarom fantasieverhalen belangrijk zijn. Lees er alvast meer over bij LimburgActueel.

Ontmoet de moderne vrouw in de Wonderland klassieker van L.Carroll
Foto: S.Lernous

Voor volwassenen blijft het boek Alice in Wonderland een wonderlijke schatkamer. Abattoir Fermé kiest in haar bewerking voor een Alice die niet volwassen wil worden. Of toch niet in een door logica gedomineerde wereld, die haar verhindert om te geloven in geniale nonsens, sprekende poezen en lieve ridders. Liever kruipt ze weg in haar eigen zeepbel, waar ze zich veilig waant en waar ze vergezeld wordt door een vriend die haar verhalen voert.

Abattoir Fermé is een Mechels gezelschap met een fascinatie voor 'de wereld achter de wereld'. Ze werden meermaals geselecteerd voor Het Theaterfestival en wonnen de Vlaamse Cultuurprijs Podiumkunsten. In de voorstelling Alice zien we een intrigerende Anneke Sluiters. Ze is onpeilbaar en ongrijpbaar, gretig en angstig. Zowel in Stef Lernous kenmerkende rijke beeldentaal als in de verrassend concrete dialogen is ze vurig en lekker dramatisch.

21/04 CC Hasselt
24/04 CC Sint-Truiden