LimburgActueel.bePaasvakantie was voltreffer voor toerisme in Limburg

Door Redactie - 18 april 2017 - 0000 - Toerisme

De voorbije paasvakantie was een voltreffer voor het toerisme in Limburg. 7 op 10 logieshouders en 8 op 10 van de grote attracties spreken van een status quo en zelfs verbetering ten opzichte van de succesvolle paasvakantie vorig jaar. Dat blijkt uit een steekproef die Toerisme Limburg vzw hield bij 168 Limburgse logies en 19 grote attracties in de provincie. “Hiermee trekken we de positieve lijn door die zich nu al sinds 2014 aftekent. Dat was het jaar waarin we ons vernieuwende samenwerkingsmodel met de sector hebben gelanceerd”, zegt deputé Igor Philtjens.

Paasvakantie was voltreffer voor toerisme in Limburg
Foto: archiefbeeldIn vergelijking met vorig jaar viel de paasvakantie ietsje later. Net op het ogenblik dat de eerste bloesems ontloken. En dat lokte heel wat extra toeristen naar Haspengouw. Het fijne fietsweer zorgde niet enkel daar voor veel fietsers, maar gaf een flinke boost voor heel Limburg. “Met maar liefst 60 procent meer fietsers deze paasvakantie in vergelijking met vorig jaar, zien we dat al onze inspanningen om Limburg als fietsparadijs op de kaart te blijven zetten ook echt lonen. Ook de Limburgers zelf hebben massaal hun fiets van stal gehaald", aldus Philtjens.

“In het voorjaar hebben we Limburg opnieuw sterk geprofileerd. Er was de voorjaarsspecial bij de Vlaamse kranten op bijna 500.000 exemplaren, online campagnes met een focus op beleving en natuurlijk de nieuwe Limburg Vakantiegids die dit jaar ‘gastvrijheid’ als thema heeft. Begin februari verdeelden we bijna 40.000 exemplaren in 11 grote treinstations. Toen bleek al dat het enthousiasme van de mensen groot was. Dat was ook het geval op de fietsbeurzen in Utrecht en Gent. Limburg is duidelijk uitgegroeid tot een gegeerde vakantiebestemming", stelt Philtjens.

Nieuw recordjaar?
De cijfers bevestigen dit. 2015 was een recordjaar met bijna 4,1 miljoen overnachtingen in Limburg. Voorlopige cijfers van de FOD economie doen vermoeden dat Limburg dit aantal in 2016 nog heeft verbeterd. Voor de eerste tien maanden tekende de provincie al een stijging op met 4 procent voor de aankomsten en 2,8 procent voor de overnachtingen. De sterkste stijging van alle Vlaamse provincies. Meer nog: alleen Antwerpen (+ 0,2%) tekende samen met Limburg een stijging op in het aantal overnachtingen.

“Deze positieve evolutie willen we maar wat graag bestendigen. Ze is uiterst belangrijk voor onze economie van de vrije tijd. Die is intussen uitgegroeid tot een speerpuntsector voor Limburg. Een sector die heel wat niet-delokaliseerbare jobs oplevert", besluit Philtjens.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139