LimburgActueel.beHoe reis je met de fiets de wereld rond? Ontdek het in de bib van Hamont

Door Redactie - 14 april 2017 - 3930 - Actueel

In mei 2015 vertrokken Limburgers Marc Denauw en zijn vrouw Marie-Josée Verhoeven met de fiets op wereldreis. Op een jaar tijd doorkruisten ze maar liefst 18 landen. Wat bezielde hen om aan dit avontuur te beginnen? Hoe hebben ze dit jaar mentaal en fysiek overleefd? Wat waren hun hoogte- en laagtepunten? En zoveel landen en culturen op relatief korte tijd: wat doet dat met een mens? In de bibliotheek van Hamont delen ze met veel enthousiasme hun reiservaringen in woord en beeld.

Hoe reis je met de fiets de wereld rond? Ontdek het in de bib van Hamont
Foto: PixabayEen hele uitdaging, dat was het zeker: ruim 27.000 km afleggen in dertien maanden tijd. 20.000 km hiervan stonden op de teller van de fiets. Marc en Marie-Josée, beide jonge zestigers, vertrokken in België en fietsten onder andere door Servië, Turkije, Kazachstan, China, Thailand en Maleisië tot aan de grens van Singapore. Ze deelden niet alleen lief en leed, maar ook een heel stel nieuwe culturen.

Aan de hand van heel wat beeldmateriaal en anekdotes brengen Marc en Marie-Josée hun reisdagboek ‘tot leven’ tijdens een interessante lezing die niet alleen globetrotters, maar ook thuisblijvers zal weten te boeien. Afspraak op woensdag 26 april om 20u15 in de bibliotheek van Hamont. Toegang kost 6 euro, 5 euro in voorverkoop, 4 euro voor abonnees. Neem voor meer informatie contact op met bibliothecaris Chris Van Hertem via 011 51 05 42.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139