LimburgActueel.beGezonde levensstijl en teamspirit slaan aan bij Limburgse bedrijven

Door Redactie - 14 april 2017 - 0000 - Sport

Op zondag 7 mei vindt de vierde editie plaats van de ‘VKW Limburg Bedrijvenloop’. Genk Loopt profileert zich als ‘de gezondste loop van Limburg’. Wat naadloos aansluit bij de doelstelling van deze Bedrijvenloop. De werkgeversorganisatie wil bedrijven ondersteunen in het stimuleren van een gezonde levensstijl bij hun medewerkers en zo ook de teamspirit mee helpen bevorderen. En dat slaat duidelijk aan: het eerste record voor Genk Loopt is alvast gesneuveld. Nooit namen meer bedrijven deel aan de Bedrijvenloop: 35 Limburgse bedrijven met vér over de 500 bedrijvenlopers.

Gezonde levensstijl en teamspirit slaan aan bij Limburgse bedrijven
Foto: VKW Limburg“Net zoals Genk Loopt zelf groeit ook onze Bedrijvenloop jaar na jaar. Vorig jaar verhuisden we met ons Bedrijvendorp naar de Grote Markt, pal naast het parcours en vlak bij de finish. Dit zorgde voor de lopers en hun supporters voor heel wat extra beleving", vertelt manager bij VKW Limburg Gert Schreurs.

De bijkomende afstand -10 mijl- is zeker een troef voor de geoefende lopers. "Maar hoewel we ook hiervoor een aparte prijs voorzien, telt deze afstand niet mee voor het eigenlijke bedrijvenklassement", waarschuwt Schreurs. "Met nu al 35 ingeschreven bedrijven, en niet van de minste, is het eerste record alvast gesneuveld. De definitieve inschrijvingslijsten zijn nog niet bekend, maar het aantal bedrijvenlopers zal sowieso vér boven de vijfhonderd zitten.”

Wekelijkse fruitmand te winnen
Hoewel ‘gezondheid’ en teamspirit primeert en deelnemen dus ook hier belangrijker is dan winnen, kunnen de ingeschreven bedrijven ook een gooi doen naar de titel van 'het snelste bedrijf van Limburg', dit in categorieën +50 of -50 medewerkers. “Het ‘snelste bedrijf van Limburg’ is dat bedrijf waarvan de samengetelde tijd van hun 2 snelste lopers bij de 5 kilometer en hun 2 snelste lopers bij de 10 kilometer het laagst is."

De 3 snelste bedrijven in elke categorie worden gehuldigd en de winnaar in elke categorie krijgt gedurende 2 maanden elke week een grote fruitmand aan het bedrijf afgeleverd door sponsor Fruit@Work. En hoewel de 10 mijl dus buiten het eigenlijke bedrijvenklassement valt wordt ook hier de snelste mannelijke en vrouwelijke bedrijvenloper/loopster gehuldigd.

Heus Bedrijvendorp
Tal van bijkomende initiatieven zullen de groepsbeleving nog vergroten. Zo prijkt bij alle bedrijvenlopers het bedrijfslogo en hun naam op de borstnummer, ontvangt elk bedrijventeam een leuke groepsfoto, bouwen we een heus Bedrijvendorp met ruimte voor elk deelnemend bedrijf en waar lopers en supporters verzamelen en er ook een toog is voorzien, …

Volgende bedrijven zijn al ingeschreven:  DSM Speciality Compounds, Power Tools, Nitto, Alro, Carglass, Wit-gele Kruis, VCST, H. Essers, Aperam Stainless Belfium, Jabil, Cofely Engi, Ebema, Lidl, Euroshoe, Vasco, Brabantia, Scania, Mathieu Gijbels, Van Havermaet, Unleashed,  UCLL, Idewe, MSH Hospidex, Esthedentalplus, Connect, ZOL, Pludis, Selligent Benelux, Q Jobs, Omnius advocaten, KBC Bedrijvencentrum Limburg, Haven Genk, Fineko, VKW Limburg. Meer informatie via www.vkwlimburg.be of www.genkloopt.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139