LimburgActueel.beGeloof 't of niet: belastingdruk daalt het sterkst in Belgie

Door Redactie - 14 april 2017 - 0000 - Economie

België is een van de 35 OESO-landen waar de belastingdruk vorig jaar het sterkst is afgenomen, zo blijkt uit een rapport van die organisatie. “Deze regering heeft zich ingespannen om de belastingdruk te verlagen, onder meer via een taxshift”, verklaart minister Johan Van Overtveldt. “De nieuwste OESO-cijfers tonen aan dat die inspanningen werken én dat iedereen vandaag voordeel eruit haalt, de laagste inkomens zelfs het meest.”

Geloof 't of niet: belastingdruk daalt het sterkst in Belgie
Foto: archiefbeeldSamen met Oostenrijk is België het enige land waar de belastingdruk voor alleenstaande werknemers zonder kinderen met meer dan één procentpunt afnam in 2016. Dat is volgens de OESO te danken aan lagere personenbelastingen en werkgeversbijdragen voor de sociale zekerheid, een gevolg dus van de taxshift van deze regering. Een gelijkaardig effect doet zich voor bij de gezinnen.

"De taxshift heeft bovendien een boost gegeven aan de jobcreatie in de privésector”, voegt Van Overtveldt toe. “Dat neemt niet weg dat de belastingdruk in dit land nog steeds te hoog is. De positieve evolutie die is ingezet, moeten we nu aanhouden", besluit de minister.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139