Het is vandaag Maandag, 1 Mei 2017

Lachen, gieren, brullen met 'Thee citroen of koffie zwart?'

Toneelgroep Pol Stas uit Sint-Truiden laat je vanaf 20 april exclusief voor Limburg kennismaken met de toneelvoorstelling ‘Thee citroen of koffie zwart'. Het is een Frans stuk dat in 2011 de Molière-prijs kreeg voor de beste komedie. Sindsdien staat het onafgebroken in Parijs op de planken en het werd bedolven met laaiende rencensies in de pers. Lees er alvast meer over bij LimburgActueel.

Lachen, gieren, brullen met 'Thee citroen of koffie zwart?'
Foto: P.Stas

Toneelgezelschap Pol Stas repeteert een nieuwe komedie. Alles is aanwezig om er een topstuk van te maken: een bedrogen echtgenoot, een minnaar in de kast en ontelbare persoonsverwisselingen. Ware het niet dat de voorstelling nog niets klaar is! De decorploeg blijft ijzig kalm, de kleedster weet niet meer waar haar hoofd staat en de regisseuse loopt te stressen en ziet de tijd onverbiddelijk doortikken. Onder de acteurs is het sfeertje gespannen. De hoofdrolspeelster staat op de rand van een zenuwinzinking door de schuld van haar onhandige tegenspeler die zijn eerste stappen op het toneel zet. De avond van de première breekt aan … Wat zal het worden?

'Thé à la menthe ou t’es citron?' is een Frans stuk dat in 2011 de Molièreprijs ontving voor beste komedie. Sindsdien staat het onafgebroken in Parijs op de planken. Het wordt een avondje puur amusement en ongedwongen lachen op 20, 21 en 22 april in cultuurcentrum de Bogaard in Sint-Truiden. Meer informatie en tickets via www.groeppolstas.be.