LimburgActueel.beJongeren kunnen niet meer klussen (maar willen het wel graag leren)

Door Redactie - 12 april 2017 - 0000 - Samenleving

In opdracht van Gamma voerde Ivox begin februari 2017 een onderzoek uit naar het klusgedrag van (vooral jonge) Belgen. Daaruit blijkt dat het DIY-gehalte van de jongeren bijzonder laag is. Meer dan 50 procent van de Belgische jongeren klust nooit. De gemiddelde Belgische doe-het-zelver is vaak minstens 35 jaar oud. De meerderheid wil wél klussen, maar weet gewoon niet hoe! Daarom organiseert de doe-het-zelf keten Gamma vanaf 22 april in Genk workshops in samenwerking met de Plantrekkers. Je leert hier meubels maken, betegelen, verven, ...

Jongeren kunnen niet meer klussen (maar willen het wel graag leren)
Foto: GAMMADe Gamma-enquête over klusgedrag toont aan dat Belgen zichzelf niet meteen 'handige Harry’s' vinden. Maar liefst 1 op 4 van de ondervraagden zegt '2 linkerhanden te hebben'. Maar de goeie kluswil is er wel, want zo’n 66 procent wil graag leren klussen. Ondertussen zijn vooral de papa’s een populaire hulpbron, 32 procent van de ondervraagden vraagt aan hen advies. En als papa geen raad weet, is er Google (31 procent).

Het plaatsen van keukens en bepleisteren zijn taken die het liefst toevertrouwd worden aan een expert. Maar bij het monteren van meubilair en aansluiten van kranen worden de touwtjes het vaakst in eigen handen genomen, vooral door mannen. Zij voeren het liefst alles zelf uit.

Voor de praktische organisatie van de workshops ging Gamma een samenwerking aan met de Plantrekkers. Deze dynamische DIY start-up kende een vliegende start in Wallonië en breidt nu verder uit. Tijdens de klusworkshops krijg je een klein stukje theoretische basisopleiding en een groot deel praktische oefeningen. Je wil weten hoe je dat ene schilderijtje dat staat te bestoffen, vastmaakt aan de muur? Of je wil eindelijk die antieke, houten stoel nieuw leven inblazen? Voor deze en andere klusvragen kan je terecht bij de DIY experts van de Plantrekkers.

Vanaf 22 april kunnen de Limburgers hiervoor terecht in Genk (09u00-12u30 en 14u00-17u00).
Inschrijven kost 59 tot 69 euro en kan via deze link (maximaal 12 personen per activiteit).


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139