LimburgActueel.beGeen slachthuis in Beringen voor het offerfeest 2017

Door Redactie - 12 april 2017 - 3580 - Samenleving

De besturen van Beringen, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Ham, Leopoldsburg, Lummen, Zonhoven, Peer en Tessenderlo organiseren binnen een samenwerkingsovereenkomst 2015-2019 het erkend slachthuis te Beringen. In 2015 en 2016 kreeg men van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen een erkenning voor dit slachthuis in Beringen. In de meest recente evaluatie kwamen echter ook een aantal verbeterpunten naar boven. Om in 2017 een erkenning voor het slachthuis te kunnen aanvragen, werden bijvoorbeeld garanties naar professionaliseren van de medewerkers gevraagd.

Geen slachthuis in Beringen voor het offerfeest 2017
Foto: PixabayDeze bijkomende criteria zijn géén gevolg van de geplande wijzigende wetgeving inzake onverdoofd slachten. Om hieraan te kunnen voldoen, werd via een openbare aanbesteding naar een externe partner gezocht. Hierin werden de lokale gemeenschappen via overleg geïnformeerd en betrokken. Er werd tot op heden geen geschikte partner gevonden... Dit betekent dat er geen erkenningsaanvraag bij het FAVV zal gebeuren. Er zal dus in september 2017 ook geen erkend slachthuis in Beringen actief zijn.

Op maandag 10 april 2017 informeerden de gemeentebesturen de betrokken moskeebesturen hierover. In samenspraak wordt er een overleg gepland met de gemeenschappen over een mogelijke organisatie in de toekomst. "De jarenlange traditie van goed overleg zal hierin worden aangehouden", klinkt het.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139