LimburgActueel.beNieuwe editie MOOOV filmfestival in Genk en Koersel

Door Redactie - 11 april 2017 - 3600 - Cultuur

C-mine cultuurcentrum, Euroscoop Genk en Roxy Theatre in Koersel pakken van 18 april tot 1 mei uit met het jaarlijks MOOOV filmfestival. Er worden maar liefst 26 films vertoond uit alle hoeken van de wereld, waaronder pareltjes als Lion, Neruda, Félicité en The road to Mandelay. Lees er alvast meer over bij LimburgActueel.

Nieuwe editie MOOOV filmfestival in Genk en Koersel
Foto: MOOOVMooov, films met zicht op de wereld is een krachtig label dat elk jaar eind april filmfestivals organiseert  in Vlaanderen. Euroscoop Genk en Roxy Theatre Koersel zijn opnieuw de locaties voor Limburg. “C-Mine cultuurcentrum en Euroscoop zetten nu al voor de vijfde keer hun schouders onder het MOOOV filmfestival", zegt schepen Anniek Nagels “Ieder jaar zien we ons publiek gestaag groeien die komen genieten van uitzonderlijke wereldfilms van hoog niveau."

Waar gebeurd verhaal
De openingsfilm van het MOOOV-filmfestival gaat door in Euroscoop Genk op dinsdag 18 april met de vertoning om 20u00 van Lion. Het is een film over adoptie en de zoektocht  van een geadopteerde jongen naar zijn biologische ouders. Het is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal waarbij een Indisch jongetje toevallig op een lege trein terecht komt en 2.000 km verder in een grootstad arriveert. De vierjarige spreekt een andere taal en probeert zich te redden. Hij wordt opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk krijgt hij Australische adoptieouders. Twintig jaar later gaat hij via Google Earth op zoek naar zijn familie. Het is een aangrijpende film die terecht zes keer genomineerd werd voor de Oscars. In de hoofdrollen herkent u Nicole Kidman en Dev Patel van ‘Slum Dog Millionaire.

Op 24 april kan je in zaal Onder Ons op het Kerkplein in Koersel de cultfilm ‘A Girl walks home alone tonight’ meemaken met een live soundtrack van de Belgische band The Black Heart Rebellion. De Iraaks-Amerikaanse Ana Lily Amipour roept met deze poëtische film een unieke sfeer op, waarbij ze spaghettiwesterns, jaren vijftig boys en eigentijdse rariteiten linkt aan een tijdloze hipheid. Meer informatie via www.mooov.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139