LimburgActueel.beInitia Hasselt rukt op naar tweede plaats

Door Rony Maes - 11 april 2017 - 3500 - Sport

Na de winst in Tongeren was het aan Hasselt om de twee punten ook tegen Visé veilig te stellen. Een moeilijke opdracht, want de Hasselaren kenden al vaker moeilijke avonden tegen de Luikenaren. Lees hier een beknopt wedstrijdverslag.

Initia Hasselt rukt op naar tweede plaats
Foto: Hubo Initia HasseltVisé begon uiterst enthousiast aan de wedstrijd en liep meteen 0-2 uit. Hasselt stelde daar een goede organisatie in verdediging tegenover waardoor de Hasseltse tegenaanval goed uit de verf kwam. Köhlen - goed voor acht doelpunten in de eerste helft - was trefzeker vanaf de strafworplijn, terwijl Visé aan de overkant maar al te vaak op een goede Vonckx stootte: 12-7 na 24 minuten. Visé slikte enkele doelpunten vanaf de Hasseltse helft, en was niet precies genoeg in de aanval. Ruststand na een leuke eerste helft: 14-8.

Hasselt ging op haar elan verder; speelde gezond agressief met een goede afwerking in de aanval. Huygen stuurde vanaf de zijlijn aan om het tempo hoog te houden. Visé kwam hierdoor niet meer in de wedstrijd voor. Hasselt freewheelde naar een ruime 32-22 eindstand. Door deze winst en het verlies van Callant Tongeren in Bocholt (33-30) klimt Hasselt naar de tweede plaats in het klassement en is Bocholt al zeker van een finaleplaats. Nu krijgen de heren een weekje rust, daarna staat zaterdag 22 april om 20u15 de belangrijke wedstrijd tegen Tongeren in de Alverberg op het programma.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139