LimburgActueel.be"Online toeristische sector is Wilde Westen niet"

Door Redactie - 11 april 2017 - 0000 - Economie

De Europese Commissie wil de online toeristische sector eerlijker maken. Websites die foute en misleidende prijzen op hun website vermelden, moeten harder worden aangepakt. Bovendien stelt de Commissie zich duidelijke vragen bij het verbod op Airbnb en gelijkaardige websites in enkele Europese steden. "De dag van vandaag is het aanbieden van toeristische verblijven in handen van enkele grote spelers die de hele markt domineren. Vaak misleiden ze de consument", weet Europarlementslid Anneleen Van Bossuyt (N-VA).

Foto: archiefbeeldTwee op de drie websites afficheren onbetrouwbare prijzen. "Als consument kom je helaas nog al te vaak voor verrassingen te staan. Het is goed dat de Commissie het signaal stuurt naar spelers als booking.com en Trivago dat ook zij de regels moeten respecteren", aldus Van Bossuyt.

Naast een strenger toezicht op boekingswebsites lijkt de Commissie een einde te willen maken aan de erg strenge regels in steden zoals Berlijn, Barcelona en Brussel, die het onmogelijk maken om een kamer voor kort verhuur aan te bieden via sites zoals Airbnb. "De Commissie zegt dat het verbod of de erg strenge regels in strijd is met de Europese rechten op het vestigen van een commerciële activiteit en het uitoefenen van een dienst. Het onderzoek bevindt zich nu in de laatste fase, in de volgende stap kunnen de lidstaten voor het Europees Hof van Justitie gedaagd worden."

Deze maatregelen van de Europese Commissie kaderen in een breed Europees plan over online platformen zoals Spotify, Uber, Trivago en dus ook Airbnb. "Zowel de lidstaten als de platformen moeten beseffen dat het aanbieden van diensten op het internet geen Wilde Westen is, waar naar eigen goeddunken regels kunnen opgelegd worden of waar bedrijven vrij spel krijgen", besluit het Europarlementslid. "Als we een succesvolle Europese markt vol creatieve toepassingen willen, dan moeten we voor duidelijke regels zorgen. Met respect voor de consumentenrechten en zonder innovatie te beknotten."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139